Ακόμα και για εμάς, που έχουμε γεννηθεί, μεγαλώσει και συνεχίζουμε να ζούμε στην Ελλάδα, μοιάζει πολύ δύσκολο να ταξιδέψουμε και να δούμε από κοντά όλα τα νησιά της χώρας. Αυτό είναι κάτι λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά – ενώ από αυτά μόνο τα 227 κατοικούνται και μόλις τα 79 έχουν περισσότερους από 100 κατοίκους.

Άρα είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι για τους τουρίστες είναι ακόμα πιο δύσκολο να επισκεφθούν τα περισσότερα νησιά της χώρας, από την ώρα μάλιστα που δεν επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο ή καλοκαίρι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη γνωστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα Travel + Leisure, υπάρχει ένα νησί που είναι αρκετά υποτιμημένο απο τους τουρίστες – ιδιαίτερα όταν συγκρίνεται με άλλους μεγάλους και γνωστούς καλοκαιρινούς προορισμούς,

Ο λόγος για τη Νάξο, που όπως αναφέρει και το γνωστό site, είναι ένας προορισμός με ιστορία, τέχνη, γαστρονομία και φανταστικές παραλίες.

«Η Νάξος είναι ένα νησί που συχνά παραβλέπεται από τους τουρίστες, όταν συγκρίνεται με άλλους δημοφιλής προορισμούς όπως η Σαντορίνη» αναφέρει η Άλις Κολαγιέρα, travel expert της βρετανικής εταιρίας Black Tomato και συμπληρώνει: «Είναι ένα νησί που διαθέτει μερικές από τις πιο ωραίες και με λευκή αμμουδιά παραλίες στην Ελλάδα».

Και δεν είναι η μόνη που έχει αυτή την άποψη. «Η Νάξος είναι ένα νησί που διαθέτει τα πάντα και μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα των επισκεπτών» αναφέρει το τουριστικό γραφείο Weave a Thousand Journeys.

Η Νάξος υπήρξε το κέντρο του αρχαϊκού κυκλαδικού πολιτισμού. (Φωτογραφία: Unsplash)

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, με έκταση 429,79 τ.χλμ. Κατά την παράδοση, οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού ήταν οι Θράκες και οι Πελασγοί. Αργότερα ήρθαν οι Κάρες, με αρχηγό τον Νάξο, στον οποίο και αποδίδεται το όνομα του νησιού.

Υπήρξε το κέντρο του αρχαϊκού κυκλαδικού πολιτισμού. Το νησί είναι γνωστό ως πηγή σμύριδας, ενός πετρώματος πλούσιου σε κορούνδιο, το οποίο μέχρι τη σύγχρονη εποχή ήταν ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα λειαντικά.