Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Είσαι φοιτητής; Έχεις προνόμια!

Είσαι φοιτητής; Έχεις προνόμια!

Δες εδώ μερικές από τις βασικές φοιτητικές παροχές που θα κάνουν τη ζωή σου πιο οικονομική και ενδιαφέρουσα.

Ένα από τα πράγματα που θυμόμαστε όλοι οι #ήμουν_και_εγώ_φοιτητής είναι όλες αυτές οι παροχές που συνοδεύουν αυτήν την εξαιρετική ιδιότητα.

Η πιο χαρακτηριστική όλων βεβαίως είναι το φοιτητικό πάσο: αυτή η καρτούλα με τη φάτσα μας, το όνομα και το εκπαιδευτικό ίδρυμα που δίνει τη δυνατότητα για ένα σωρό εκπτώσεις, σε ένα σωρό πράγματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του κάθε φοιτητή. Με το πάσο λοιπόν θα έχετε από μικρές έως και πολύ μεγάλες εκπτώσεις σε:

ΜΜΜ (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς)
ΚΤΕΛ (Αστικά & Υπεραστικά λεωφορεία)
Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
Αεροπορικά Εισιτήρια

Ίντερνετ και κινητή τηλεφωνία

Μουσεία & Αρχαιολογικοί Χώροι

Θέατρο & Cinema

Σε διάφορα σημεία εστίασης αλλά και μέσω delivery (θέλει λίγο ψάξιμο γιατί αλλάζει ανά περίοδο και κατάστημα)

Σε διάφορα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης (θέλει λίγο ψάξιμο γιατί αλλάζει ανά περίοδο και κατάστημα)

Όλα τα παραπάνω μπορεί να τα απολαμβάνετε με την επίδειξη απλά του πάσο σας, οπότε οργανωθείτε αναλόγως για να το ζήσετε σε όλο του το μεγαλείο.

Πέραν αυτού, υπάρχουν και πολλά προνόμια που προσφέρονται από το εκάστοτε εκπαιδευτικό ίδρυμα και ποικίλουν σε ορισμένα ζητήματα ανά περίπτωση.

Σε κάποιες σχολές για παράδειγμα παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διαμονής για φοιτητές που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές (περισσότερα για αυτό μπορεί ο κάθε φοιτητής να ενημερωθεί σχετικά στο site της σχολή του, εκεί που αναφέρεται η φοιτητική μέριμνα). Αντίστοιχα, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν σίτισης που μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω των κατάλληλων πάλι δικαιολογητικών.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό σημείο είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Συγκεκριμένα, κάθε φοιτητής με την εγγραφή του στη σχολή αποκτά αυτόματα το δικαίωμα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Το εν λόγω βιβλιάριο ασφάλισης παρέχεται από τη γραμματεία της σχολής ή το ασφαλιστικό ταμείο των κηδεμόνων και η θεώρησή του γίνεται κάθε χρόνο. Ενημερωτικά, το βιβλιάριο έχει ισχύ όσο η διάρκεια φοίτησης +2 χρόνια. Περισσότερα όμως για αυτό μπορούν να σας πουν από τη Γραμματεία της σχολής σας.

Επιπροσθέτως, μέσω του πανεπιστημίου κάθε φοιτητής έχει πρόσβαση σε βιβλιοθήκες και εργαστήρια, ενώ τα συγγράμματα για τα μαθήματα είναι δωρεάν.  Όσο για τα φοιτητικά δάνεια είναι πάντα διαθέσιμα για όσους τα χρειάζονται, ενώ δεν λείπουν οι υποτροφίες όπου αρκετά ιδρύματα (όπως το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ΙΚΥ) αλλά και τα ίδια τα πανεπιστήμια, προσφέρουν βάσει ακαδημαϊκών, οικονομικών, ακόμα και κοινωνικών κριτηρίων.

Πολύ ενδιαφέρον έχουν και τα διάφορα λογής σεμινάρια, ξένων γλωσσών, φωτογραφίας και κινηματογράφου που κάνουν κάποια πανεπιστήμια και που μπορούν όλοι οι φοιτητές με πολύ μικρό αντίτιμο να παρακολουθήσουν.

Μην ξεχάσετε να αναζητήσετε τις διάφορες ομάδες που υπάρχουν (αθλητικές, θεατρικές κα), ώστε αφενός να έχετε πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις και αφετέρου σε μία ευκαιρία για κοινωνικοποίηση.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον σημείο είναι τα γραφεία διασύνδεσης των πανεπιστημίων που θα σας συμβουλέψουν σχετικά με θέματα εργασίας, θα σας βοηθήσουν στη σύνταξη βιογραφικών, όπως και στην προετοιμασία για μία επαγγελματική συνέντευξη.

Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετέχετε στα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και συγκεκριμένα στο γνωστό Erasmus+, το οποίο επιτρέπει τη φοίτηση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού για ένα ή δύο εξάμηνα με υποτροφία.

Εν κατακλείδι, οι παροχές είναι πολλές και είναι σημαντικό να τις γνωρίζετε για μία πιο ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή εμπειρία. Οικονομικά οφέλη, εκπαιδευτικοί πόροι, πολιτιστικά και κοινωνικά προνόμια, υπηρεσίες υγείας, ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες και εκπαιδευτικοί πόροι είναι διαθέσιμοι για εσάς από τον πρώτο χρόνο.

Τώρα λοιπόν αρχίζουν τα καλύτερα αρκεί να είστε εκεί να τα ζήσετε.

Only in

#TeachToker – Η εκπαίδευση στην εποχή του TikTok, με δασκάλους σε ρόλο influencer

Όταν η χρήση του Διαδικτύου στην εκπαίδευση ανοίγει σε δασκάλους δρόμο για παράλληλη καριέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γίνεται δίκοπο μαχαίρι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024