Το βράδυ της Παρασκευής, ο 53χρονος ράπερ Fatman Scoop κατέρευσε στην σκηνή του Hamden Town Center Park και νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστός ο θάνατος του από τον DJ και παραγωγό Birch Michael, γνωστό και ως Pure Cold, ο οποίος εμφανίστηκε ως tour manager του ράπερ.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνω τον θάνατο του Issac Freeman III, γνωστού ως Fatman Scoop», έγραψε ο Michael.

«Ειλικρινά δεν βρίσκω λόγια … με πήγες σε όλο τον κόσμο και με έβαλες να παίζω μαζί σου σε μερικές από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες σκηνές αυτού του πλανήτη, τα πράγματα που μου έμαθες με έκαναν πραγματικά [sic] τον άνθρωπο που είμαι σήμερα».

Ο θάνατος του Fatman Scoop επιβεβαιώθηκε επίσης από το Reminisce Festival στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο Scoop ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Δεν ήταν απλώς ένας από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες μας, ήταν ένα πολύτιμο μέλος της οικογένειας Reminisce».

View this post on Instagram

A post shared by Fatman Scoop (@fatmanscoop)

«Be Faithful»

Η δήμαρχος του Hamden, Lauren Garrett ανέφερε ότι ενώ ο ράπερ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Isaac Freeman, βρισκόταν στη σκηνή στο Hamden Town Center Park, «μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο», έπειτα από «επείγον ιατρικό περιστατικό».

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο X φαίνεται να δείχνουν τον Scoop να καταρρέει πίσω από το DJ booth, καθώς η μουσική έχει σταματήσει και ένας άλλος καλλιτέχνης συνεχίζει να απευθύνεται στο κοινό. Τα αποσπάσματα στο διαδίκτυο δείχνουν την σιωπή να επικρατεί στο κοινό καθώς οι παρευρισκόμενοι σπεύδουν να βοηθήσουν τον Scoop.

Ο Scoop, ο οποίος έχει γίνει γνωστός ως hype man και ραδιοφωνική προσωπικότητα, έγινε γνωστός με το single «Be Faithful» του 1999, στο οποίο συμμετείχαν οι Crooklyn Clan. Ο ράπερ εμφανίστηκε επίσης στην τεράστια επιτυχία της Missy Elliott «Lose Control» μαζί με την Ciara. Το κομμάτι έφτασε στο νούμερο τρία του Billboard Hot 100. Το βίντεο του τραγουδιού θα κέρδιζε το Grammy για το καλύτερο μουσικό βίντεο μικρού μήκους, ενώ το κομμάτι κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο ραπ τραγούδι.

Συνεργάστηκε επίσης με τη Mariah Carey στο «It’s Like That» του 2005, το οποίο περιελάμβανε ad-libs από τον ράπερ (το κομμάτι χάρισε στην Carey μια υποψηφιότητα Grammy για την καλύτερη γυναικεία ποπ ερμηνεία).

Αυτόν τον μήνα, σε συνέντευξή του στον Zane Lowe της Apple Music, ο A$AP Rocky αποκάλυψε ότι στο τραγούδι του, «Hood Happy», στο επερχόμενο άλμπουμ του, Don’t Be Dumb, συμμετέχει ο Fatman Scoop με τους Morrissey, Busta Rhymes, Flavor Flav και Slick Rick.

*Με πληροφορίες από: New York Post | Rolling Stone