Σάββατο 31 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μέριλιν Μονρόε: Ο θυελλώδης έρωτας με τον Άρθουρ Μίλερ και το άδοξο τέλος

Μέριλιν Μονρόε: Ο θυελλώδης έρωτας με τον Άρθουρ Μίλερ και το άδοξο τέλος

Η σταρ βρέθηκε νεκρή στις 5 Αυγούστου 1962, μόλις 36 ετών, στο σπίτι της στον αριθμό 12305 της Fifth Helena Drive στο Λος Άντζελες.

Το 1955 η Marilyn Monroe εγκαθίσταται στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει μαθήματα στο Actors Studio. Είναι 29 χρονών και μόλις χωρισμένη από τον Joe DiMaggio. Εκεί ξαναβλέπει τον συγγραφέα Arthur Miller, τον οποίο είχε συναντήσει το 1951 στο Χόλιγουντ, όταν ήταν ερωμένη του Elia Kazan. Ο Miller, αριστερός διανοούμενος, είναι παντρεμένος με μία δημοσιογράφο και πατέρας δύο παιδιών.

Η Marilyn γοητεύεται από την προσωπικότητα του κατά 11 χρόνια μεγαλύτερού της άντρα, ενώ αυτός μαγεύεται τόσο από την ομορφιά της που στα απομνημονεύματά του γράφει ότι θα προτιμούσε να έχει τρέξει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Εμφανίζονται μαζί σε παραστάσεις ή κάνουν ποδήλατο στο Μπρούκλιν. Ο Μίλερ διστάζει ακόμη να χωρίσει.

Η Marilyn Monroe έχει βρει στον Miller τον ιδανικό «πατέρα» που ψάχνει μια ζωή. Εμφανίζεται απέναντί του απόλυτα εξαρτημένη. Στο τέλος τον πείθει να την παντρευτεί στις 29 Ιουνίου του 1956. Ο Τύπος οργιάζει. Τα πρώτα σύννεφα στον γάμο τους εμφανίζονται στο Λονδίνο, όπου η Marilyn παίζει σε ένα έργο του Laurence Olivier και ο μεγάλος ηθοποιός ομολογεί στον φίλο του, Miller, ότι πρόκειται για μία απαράδεκτη γυναίκα, γεμάτη υστερία και μεταπτώσεις.

Το άγχος της αυξάνεται και απαιτεί από τον Miller να κάνουν ένα παιδί. Δεν καταφέρνει όμως να φέρει καμία εγκυμοσύνη ως το τέλος. Αγοράζουν ένα σπίτι στο Κονέκτικατ και τα πράγματα μοιάζουν να ηρεμούν προς στιγμή -εκείνη είναι ενθουσιώδης. Όμως η καταστροφή είναι κοντά: Ο Miller γράφει χιλιάδες σελίδες χωρίς να μπορεί να ολοκληρώσει ούτε ένα έργο, η Marilyn, απογοητευμένη, πίνει και παχαίνει.

Ο Miller επιδιώκει να της βρει δουλειά και το 1958 η Marilyn πρωταγωνιστεί στο «Μερικοί το προτιμούν καυτό». Πάλι όμως θα πέσει στα ναρκωτικά και μετά από μία αποβολή παθαίνει συνεχείς κρίσεις. Θα ακολουθήσει μία σχέση με τον Yves Montand στα γυρίσματα έργου του άντρα της.

Στα ίδια γυρίσματα, ο Miller γνωρίζει την Αυστριακή φωτογράφο Inge Morath, την οποία αργότερα θα παντρευτεί. Λίγο πριν το διαζύγιό τους, τον Ιανουάριο του 1961, η Marilyn κλείνεται σε κλινική μετά από κρίση που παθαίνει, όταν την καθιστούν υπεύθυνη για τον θάνατο του παρτενέρ της, Clark Gable.

* Πηγή: Grace

Only in

Τα μοιραία (πρώτα) λάθη στον Βαρνάβα

Οι τρεις άγνωστοι παράγοντες που οδήγησαν στην πύρινη λαίλαπα - Η «λανθασμένη» εκτίμηση των πυροσβεστών - Γιατί έμεινε «κρυφή» η καταστροφή του πρώτου πυροσβεστικού οχήματος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024