Αν έχετε περιηγηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόσφατα, ίσως έχετε πέσει πάνω σ’ ένα γνωστό hairstyle των 00’s που φέτος κάνει ένα δυναμικό comeback: τη φράντζα στο πλάι που κάνει comeback από τα ’00s . Σκεφτείτε τις δίδυμες αδερφές Olsen, τη Hillary Duff και τη Rihanna εκείνη την περίοδο, καθώς και όλες τις ηθοποιούς στο High School Musical. Πλέον, θα τη δείτε σε celebrities, όπως η Dua Lipa και η Bella Hadid, ενώ καλλιτέχνες όπως η Beyonce και η Rihanna έχουν επίσης ενδώσει σε αυτό το στυλ μαλλιών. Με τα curtain bangs να αποτελούν φέτος μία από τις πιο hot τάσεις στα κουρέματα, δε μας φαίνεται καθόλου περίεργο που άλλο ένα παρεμφερές trend βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με τους hairstylists, πρόκειται για αφέλειες που είναι μακρύτερες από μια κανονική φράντζα και χτενίζονται στο πλάι. Καλύπτουν μόνο το μισό του μετώπου ακολουθώντας μια φυσική καμπύλη, που πλαισιώνει ομοιόμορφα το πρόσωπο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beyoncé (@beyonce)

Styling tips

Τα καλά νέα είναι ότι το styling μπορεί να είναι ευέλικτο, ενώ τα κακά νέα είναι ότι η φράντζα στο πλάι μπορεί να μην είναι για όλες τις γυναίκες, καθώς παίζει μεγάλο ρόλο το πώς είναι το μέτωπό σας. Για παράδειγμα, αν είναι πολύ μικρό, τότε ίσως η φράντζα να πέφτει συνέχεια στα μάτια σας και να σας ενοχλεί- σε κάθε περίπτωση, πριν τη δοκιμάσετε συζητήστε το με τον κομμωτή σας.

Υπάρχουν επίσης διαφορετικές παραλλαγές που μπορείτε να δοκιμάσετε, όπως το λεγόμενο «supermodel 90s blow-out», που είδαμε στη Kim Kardashian. Για να πετύχετε αυτό το λαμπερό hairstyle χρησιμοποιήστε μια πολύ μεγάλη στρογγυλή βούρτσα, ξεκινώντας να δουλεύετε τη φράντζα από τη ρίζα, για να της δώσετε ύψος και όγκο. Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι για υφή (texturizer) στις ρίζες για έξτρα κράτημα και όγκο.

Αν θέλετε να αποφύγετε το κούρεμα αλλά να δοκιμάσετε την φράντζα στο πλάι, ακολουθείστε το shortcut των ειδικών που θα σας δώσει ένα προσωρινό αποτέλεσμα: κάντε τη χωρίστρα σας στο πλάι, γυρίστε τη ελαφρώς προς τα έξω, με φορά μακριά από το πρόσωπό σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσετε κίνηση στα μαλλιά χωρίς να έχετε κόψει τη φράντζα και θα έχετε ένα ανάλαφρο αποτέλεσμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ash K Holm (@ash_kholm)

* Πηγή: Vita