Σάββατο 31 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης καλεί Τσίπρα να τοποθετηθεί για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ «χωρίς κύκλους και διαρροές»

Κασσελάκης καλεί Τσίπρα να τοποθετηθεί για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ «χωρίς κύκλους και διαρροές»

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ «τρέχουν» και παραμένει άγνωστο πώς θα καταλήξουν, καθώς όλα είναι ανοιχτά ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Να τοποθετηθεί άμεσα «καθαρά και ανοιχτά» καλεί ο Στέφανος Κασσελάκης τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τις εσωκοκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά και την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τις αντιδράσεις των διαφωνούντων απέναντι στον πρόεδρο του κόμματος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως «θα περίμενα τουλάχιστον από τον Αλέξη Τσίπρα να μην ανέχεται διάφοροι αυτόκλητοι ερμηνευτές του να μιλούν ή να γράφουν, υπονοώντας ότι τον εκφράζουν», για να σημειώσει χαρακτηριστικά πως «όλοι αυτοί συρρικώνουν το προφίλ του από πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού παράταξης σε αρχηγό ομάδας».

«Αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας, χωρίς ‘κύκλους’ και ‘διαρροές’. Καθαρά και ανοιχτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο και η τοποθέτησή του απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διαφαίνεται σχέδιο για ένα νεφελώδες κεντροαριστερό σχήμα – ‘λουρελού’»

Ο κ. Κασσελάκης τοποθετήθηκε, επίσης, ως προς τα σενάρια περί δημιουργίας ενός νέου κεντροαριστερού κόμματος, εξαπολύοντας τα βέλη του στην ομάδα των «87».

«Αυτό που διαφαίνεται είναι ένα σχέδιο για ένα νεφελώδες κεντροαριστερό σχήμα – ‘λουρελού’, που φιλοδοξεί να συστεγάσει ηττημένα πολιτικά σχέδια, είτε μιλάμε για το όλον ή για ένα τμήμα τού ακόμα και σήμερα Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, είτε για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς. Πρόθυμοι φαίνεται ότι υπάρχουν από όλες τις πλευρές, όπως και πρόθυμοι επιχειρηματικοί κύκλοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ο Παύλος Πολάκης να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε πως «στην πολιτική δεν κρίνονται φιλίες, αλλά πολιτικά σχέδια. Το κόμμα μας έχει κανόνες και θεσμικές διαδικασίες. Σε αυτές μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταθέσει τις προτάσεις του και να κριθούν από τα συλλογικά όργανα».

Τέλος, επανέλαβε πως «δεν υπάρχει καμία κίνηση στρατηγικής πίσω από τη διαγραφή της κ. Λινού», τονίζοντας ότι «ο Παύλος Πολάκης είναι ένα άλλο, ξεχωριστό θέμα. Δεν διεγράφη γιατί κατήγγειλε την κ. Λινού».

Only in

Πώς οι πλούσιες χώρες αποστραγγίζουν τον μόχθο του Παγκόσμιου Νότου

Οι εργαζόμενοι του Παγκόσμιου Νότου προσφέρουν το 90% της εργασίας που συντηρεί την παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024