Συγχαρητήρια στην Ελληνιδά αθλήτρια του Τάε Κβον Ντο Χριστίνα Γκέντζου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού απέστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέγραψε στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο X: «καλή αρχή και στους Παραολυμπιακούς με την πρώτη μας διάκριση! Η Χριστίνα Γκέντζου με τις επιδόσεις της στο Τάε Κβον Ντο έγραψε ιστορία, φέρνοντας στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο. Χίλια μπράβο!».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του ανέγραψε: «θερμά συγχαρητήρια στην Χριστίνα Γκέντζου, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Τάε Κβον Ντο, το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες».

Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:

Συγχαρητήρια από τη Σακελλαροπούλου

Θερμά συγχαρητήρια στη Χριστίνα Γκέντζου απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Χριστίνα Γκέντζου κατέκτησε, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 65κ (Κ44) στο Τάε Κβον Ντο.

Είναι δε, όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «το πρώτο μετάλλιο που κερδίζει η χώρα μας στο συγκεκριμένο άθλημα και στη διοργάνωση».

Η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

Έφερε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο άθλημα

Υπενθυμίζεται ότι η Χρίστινα Γκέντζου κέρδισε ιστορικά το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο άθλημα του τάε κβον ντο των Παραολυμπιακών Αγώνων και άνοιξε… λογαριασμό για την ελληνική αποστολή στο Παρίσι βάζοντας την Ελλάδα στον πίνακα των μεταλλίων.

Παίζοντας έξυπνα και χτυπώντας στην αντεπίθεση, η Γκέντζου άρχισε να μαζεύει πόντους για να φτάσει να προηγηθεί με 12-2 ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα. Η Κινέζα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο αγώνας έληξε 14-4 υπέρ της Ελληνίδας.

Το άθλημα του τάε κβον ντο μπήκε για πρώτη φορά στους Αγώνες του Παρισιού και η Γκέντζιου έγινε η πρώτη Ελληνίδα που το κατακτά. Φυσικά είναι και το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής που ξεκινά τη συλλογή των μεταλλίων από τη 2η κιόλας μέρα των Αγώνων.