Στον Βόλο βρέθηκε ο  Νίκος Παππάς, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή το τεράστιο περιβαλλοντικό και υγειονομικό ζήτημα που έχει προκύψει με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό.

Κατά την παρουσία του εκεί, ενημερώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου και τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Φώτη Λαμπρινίδη, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο όπου έχει τοποθετηθεί το προστατευτικό δίχτυ από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, προκειμένου να συγκρατηθούν τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια, που έχουν καταλήξει στον Ξηριά μέσω του θηροφράγματος της Κάρλας.

Η επίσκεψή του είχε και τον χαρακτήρα της προετοιμασίας της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην περιοχή, την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η Πολιτεία να ακούσει την πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας»

Ο Νίκος Παππάς, που συνοδευόταν από τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τόνισε σε δηλώσεις του πως «το φαινόμενο είναι αποκαρδιωτικό, η οσμή είναι πολύ έντονη» και υπογράμμισε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το ζήτημα της κλιματικής κρίσης είναι πρωτίστως ένα ζήτημα δημόσιας υγείας και να συζητήσουμε με σοβαρότητα, εκτός από την άμεση οικολογική και οικονομική αποκατάσταση της περιοχής, μεσοπρόθεσμες λύσεις».

«Καλώ την Πολιτεία να δει με θετικό τρόπο την πρόταση της Περιφέρειας, ώστε να σταματήσει ο Παγασητικός να είναι η λεκάνη υποδοχής των λυμάτων ολόκληρης της Θεσσαλίας. Αυτή πρέπει να είναι η μεσοπρόθεσμη στόχευση και εκεί θα βρουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μία δύναμη επισπεύδουσας αντιπολίτευσης», σημείωσε.

Και προσέθεσε: «Δεν ήρθαμε για να καταστροφολογήσουμε ή να σπεκουλάρουμε πολιτικά. Ήρθαμε να δούμε το μέγεθος του προβλήματος και να το αναδείξουμε περαιτέρω, αφού ήδη οι βουλευτές μας έχουν παρέμβει, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου. Ήρθαμε για να συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς – η Περιφέρεια Θεσσαλίας δουλεύει ήδη πυρετωδώς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της – ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το μείζον πρόβλημα».

«Δεν έχουμε την πολιτική και ηθική πολυτέλεια, δεν έχουμε την πολυτέλεια επιβίωσης να περιμένουμε, απλώς, την επανάληψη του φαινομένου. Θα είναι τεράστιες οι ευθύνες αν επικρατήσει η αδράνεια μετά από αυτή την καταστροφή», προειδοποίησε ο Νίκος Παππάς.