«Στοχευμένες παρεμβάσεις» και όχι λύσεις για τα συνολικά προβλήματα της κοινωνίας -που έγιναν ιδιαιτέρως αισθητά την περίοδο του καλοκαιριού- θα περιλαμβάνει το… μικρό καλάθι της ΔΕΘ που θα κρατά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε αλλαγές στα κοινωνικά επιδόματα που θα αφορούν όχι μόνο στα κριτήρια χορήγησης αλλά και στον τρόπο καταβολής. Συγκεκριμένα αναμένονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, αναμόρφωση επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ αλλά και εξίσωση των τρίτεκνων και των πολύτεκνων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε ότι τα πράγματα θα πηγαίνουν… καλύτερα

Επίσης, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών έρχονται αλλαγές στο πρόσφατο φορολογικό της κυβέρνησης, που, εκτιμάται, ότι έπαιξε σημαίνων ρόλο στη φθορά που γνώρισε το κυβερνών κόμμα στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Ωστόσο αλλαγές στον πυρήνα του νομοσχεδίου δεν αναμένονται ραγδαίες παρεμβάσεις.

«Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στοχευμένες παρεμβάσεις για να γίνει δικαιότερο το σύστημα, θέλουμε τα βάρη να διανέμονται δικαιότερα – δεν μπορεί ένας ιδιοκτήτης καφέ με 10 σερβιτόρους να δηλώνει κάτω από τους εργαζόμενους», τόνισε πρόσφατα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Στο οξυμένο πρόβλημα της ακρίβειας η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζουν -για ακόμη μια φορά- ημίμετρα για την αντιμετώπισή του.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η επαναφορά του μέτρου της προαιρετικής μείωσης των τιμών κατά τουλάχιστον 5% στα προϊόντα που πωλούνται στα ράφια, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Οι προμηθευτές θα πρέπει να ανανεώνουν κάθε δύο εβδομάδες τους κωδικούς που θα προσφέρουν σε χαμηλότερη τιμή, ενώ υπό διαπραγμάτευση βρίσκεται το χρονικό διάστημα που οι τιμές θα είναι μειωμένες.

Εξάλλου, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε ότι τα πράγματα πηγαίνουν… καλύτερα στον τομέα της ακρίβειας. Σημειώνεται επίσης ότι αναμένονται ανακοινώσεις για τη στέγη, όπως και για τους συνταξιούχους κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Εκτός ατζέντας οι φωτιές που κατέκαψαν την Αττική και άλλες περιοχές και το υπό κατάρρευση ΕΣΥ

Εκτός ατζέντας μένουν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, όπου η φωτιά στην Αττική έφτασε ώς κατοικημένες περιοχές ή έκαιγαν για μέρες όπως στις Σέρρες και το όρος Παγγαίο αλλά και τα σοβαρά προβλήματα στο ΕΣΥ, που ο τρόπος αντιμετώπισής τους είναι οι… απαντήσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη μέσω Χ.

Ωστόσο, το υπό κατάρρευση ΕΣΥ, η ανεπαρκής αντίδραση της κυβέρνησης στη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε την Αττική, ξεκινώντας από τον Βαρνάβα και καταλήγοντας στο… Χαλάνδρι, συνθέτουν ένα ασφυκτικό για το Μαξίμου σκηνικό, που αναζητεί διεξόδους μοιράζοντας υποσχέσεις και «ψίχουλα», ενώ παράλληλα αυξάνει τις τιμές σε εκατοντάδες φάρμακα (για να τα βρίσκουμε πιο εύκολα και να μην εξάγονται στην αλλοδαπή, όπως λέει και ο Άδωνις Γεωργιάδης), διαλύει σε καθημερινή βάση το Εθνικό Σύστημα Υγείας και, ταυτόχρονα, με το ένα χέρι διορίζει εκπαιδευτικούς και με το άλλο συγχωνεύει τμήματα στα σχολεία.