Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα κι έφτασε εύκολα στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Λαμίας και οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τον στόχο τους, με το 3Χ3 στην διακοπή του πρωταθλήματος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής φυσικά για την ομάδα του λιμανιού ήταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, καθώς ο Μαροκινός σέντερ φορ ήταν ο στράικερ που έσπασε τα κοντέρ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Η εμφάνιση του Ελ Κααμπί και τα δύο γκολ (όπως βεβαίως και η ασίστ) ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τον παίκτη, καθώς τα γκολ «τρέφουν» την ψυχολογία των σέντερ φορ.

Ο Αφρικανός, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό, ήθελε πολύ να βρει δίχτυα για ν’ «ανοίξει λογαριασμό» και τα κατάφερε πετυχαίνοντας δύο εξαιρετικά γκολ.

Δύο γκολ που θύμισαν σε όλους τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί ένα καλό σέντερ φορ στην περιοχή και ειδικά στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας.

Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο γκολ των πειραιωτών, ο Ελ Κααμπί ξέφυγε με σωστή κίνηση από την προσοχή των αμυντικών της Λαμίας και το κυριότερο «εκτέλεσε» με την μία.

Στο 1-0 με κεφαλιά και στο 2-0 με δυνατό σουτ, σε φάσεις που ο Μαροκινός έχει κάνει «επιστήμη» το γκολ.

Αυτό ακριβώς θέλει ο Ελ Κααμπί, την καλή πάσα ώστε να τελειώσει την φάση με την μία, είτε μιλάμε για κεφαλιά είτε για σουτ.

Κι αυτό ακριβώς έγινε στην Λαμία με τις εξαιρετικές μεταβιβάσεις του Τσικίνιο στο πρώτο γκολ και του Ροντινέι στο δεύτερο.

Ειδικά η προσπάθεια του Βραζιλιάνου στο 2-0 ήταν εντυπωσιακή και δεν είναι τυχαίο που ο Μεντιλίμπαρ είπε πολλά μπράβο στον δεξιό μπακ των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός έδωσε το καλοκαίρι ένα σούπερ συμβόλαιο στον Ελ Κααμπί, προκειμένου ο Μαροκινός στράικερ να συνεχίσει να φορά την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο διεθνής φορ έδειξε λοιπόν πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα του λιμανιού, όχι μόνο γιατί έχει χίλιους τρόπους για να σκοράρει αλλά από τα δικά του τρεξίματα ξεκινά η πίεση του Ολυμπιακού στην αντίπαλη περιοχή.

Το είπε άλλωστε ο «Μέντι» μετά το τέλος του αγώνα, ότι η προσφορά του Ελ Κααμπί στους «ερυθρόλευκους» δεν έχει να κάνει μόνο με το σκοράρισμα κι αυτή είναι η αλήθεια.

Αναφερθήκαμε νωρίτερα στην καλή ψυχολογία που έχει ο 31χρονος επιθετικός μετά τα δύο γκολ που πέτυχε στην Λαμία, αλλά δεν είναι μόνο η ψυχολογία του Ελ Κααμπί ανεβασμένη.

Είναι όλης της ομάδας κι αυτό κάνει τον Μεντιλίμπαρ να χαμογελά ενόψει της συνέχειας.

Όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού βλέπουν τον Ελ Κααμπί να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, είναι λογικό να αισθάνονται πιο άνετα καθώς αυτό είναι «νόμος» στο ποδόσφαιρο.

Όταν ο σέντερ φορ μιας ομάδας είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκει δίχτυα, τότε όλη η ομάδα κερδίζει «πόντους» στην ψυχολογία της γιατί πολύ απλά ξέρει ότι ακόμα και στην δύσκολη βραδιά μια ενέργεια του σέντερ φορ μπορεί να «ξεκλειδώσει» ένα παιχνίδι.

Ο Ελ Κααμπί έδειξε στο ματς με την Λαμία ότι είχε ενέργεια στο παιχνίδι του, είχε δυνάμεις κι αυτό τον βοήθησε να κάνει και τα σωστά τελειώματα στα δύο γκολ που πέτυχε.

Έδειξε ν’ αφήνει πίσω τον τραυματισμό κι αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο για την συνέχεια του Ολυμπιακού καθώς στα τέλη Σεπτέμβρη ξεκινούν και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των πειραιωτών.