Η Άρσεναλ γκέλαρε στο σημερινό παιχνίδι με την Μπράιτον, καθώς παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στους «γλάρους» αλλά η συζήτηση γύρω από το ματς αφορά τον  διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος είναι «κόκκινο πανί» για τους πρωτευουσιάνους.

Οι «κανονιέρηδες» είναι οργισμένοι από την διαιτησία του Κρις Κάβαναγκ, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στην αποβολή του Ντέκλαν Ράις, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Μια αποβολή που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες της ομάδας του Λονδίνου και τον Αρτέτα, ενώ μετά το τέλος του αγώνα έγινε ο κακός χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα σχόλια των οπαδών της Άρσεναλ εναντίον του Κάβαναγκ «κατέκλυσαν» το Χ και οι ιθύνοντες των «κανονιέρηδων»» αδυνατούν να πιστέψουν την απόφαση του ρέφερι, να δείξει την κόκκινη κάρτα στον διεθνή μέσο της Άρσεναλ.

Η αλήθεια είναι πως η φάση στην οποία αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ο Ράις (η πρώτη αποβολή στην καριέρα του) δεν ήταν για αποβολή και ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε ο διαιτητής είναι μάλλον ακατανόητος.

Οι Λονδρέζοι αναγκάστηκαν να παίξουν σε όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες και στο τέλος το πλήρωσαν, καθώς έχασαν δύο βαθμούς από την Μπράιτον στο Emirates.

Βέβαια είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά βλέποντας κάποιος τους βαθμούς που συγκεντρώνουν μέχρι το φινάλε οι διεκδικητές του τίτλου, ίσως να μιλάμε και για δύο πόντους που ενδεχομένως να κοστίσουν πολύ ακριβά στην ομάδα του Λονδίνου.

Αυτό μάλιστα που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι πολλοί οπαδοί της Άρσεναλ ανέφεραν στα σχόλια τους στο διαδίκτυο, πως μόνο οι διαιτητές μπορούν να εμποδίσουν την Άρσεναλ στην προσπάθεια που κάνει για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Το θέμα όμως είναι πως οι λονδρέζοι έχασαν έδαφος με την εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στους «γλάρους», καθώς το 1-1 δεν αλλάζει, όσα δίκια κι αν δώσει κάποιος στους ιθύνοντες των Λονδρέζων, για τις διαμαρτυερίες τους στην φάση της αποβολής του Ράις.

Και τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ για τον προπονητή της Άρσεναλ, καθώς ο Μίκελ Αρτέτα δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Ράις στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Τότεναμ.

Και στο Λονδίνο ένα ντέρμπι μεταξύ Άρσεναλ και Τότεναμ είναι όλα τα λεφτά, καθώς η αντιπαλότητα των δύο ομάδων είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Αν μη τι άλλο λοιπόν μιλάμε για μια πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία πρέπει να διαχειριστεί ο Ισπανός τεχνικός, καθώς όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ο διεθνής μέσος για τους «κανονιέρηδες».

Η Άρσεναλ έχει βέβαια ένα εξαιρετικό ρόστερ, αλλά δεν είναι εύκολο να καλυφθεί το κενό του Ράις.