Σάββατο 31 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Οχθη: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε δυο «τρομοκράτες»

Δυτική Οχθη: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε δυο «τρομοκράτες»

Σε δυο διαφορετικά περιστατικά που συνέβησαν στη Δυτική Οχθη αναφέρεται ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, η οποία επισημαίνει ότι σκοτώθηκαν από τα πυρά του δυο «τρομοκράτες».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο ότι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο «τρομοκράτες» στη Δυτική Οχθη (στη φωτογραφία του Reuters/Raneen Sawafta, επάνω, στιγμιότυπο από την επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Οχθη).

Πρόκειται για δύο διαφορετικά περιστατικά που έγιναν στη διάρκεια της νύχτας: στο ένα αναφέρθηκε απόπειρα επίθεσης σε εβραϊκό οικισμό κοντά στη Χεβρώνα και στο άλλο οδηγός αυτοκινήτου – το οποίο εξερράγη έξω από πρατήριο καυσίμων – απείλησε στρατιώτες.

Απόπειρα επίθεσης σε εβραϊκό οικισμό και απειλή από οδηγό αυτοκινήτου κατά στρατιωτών

Σύμφωνα με το Ερυθρό Αστρο του Δαβίδ (σ.σ. τον αντίστοιχο Ερυθρό Σταυρό στο Ισραήλ), δύο άνδρες τραυματίστηκαν από σφαίρες.

«Τρομοκράτες προσπάθησαν να παρασύρουν με αυτοκίνητο έναν φρουρό στην είσοδο της κοινότητας Καρμέι Τσουρ και διείσδυσαν στο εσωτερικό», σύμφωνα με την ενημέρωση εκπροσώπου των IDF, η οποία αναφέρεται σε εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Επί τόπου έσπευσαν στρατιώτες οι οποίοι σκότωσαν έναν επιτιθέμενο που άνοιξε πυρ εναντίον τους, ενώ αναζητούν συνεργούς του, αναφέρει η ίδια πηγή.

«Εξολόθρευσαν» τον τρομοκράτη

Στο άλλο περιστατικό, αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες και εξερράγη έξω από πρατήριο καυσίμων. Στρατιώτες που αναπτύχθηκαν στο σημείο «πυροβόλησαν και εξολόθρευσαν τον τρομοκράτη που βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να τους επιτεθεί».

Ο ισραηλινός στρατός υπογραμμίζει ότι παραμένει αδιευκρίνιστο εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Η βία στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη έχει κλιμακωθεί μετά την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

«Σε κρίση η Ελλάδα»

«Πλημμύρες, ξηρασίες και ένας τόνος νεκρών ψαριών: η σοβαρή περιβαλλοντική κρίση που πλήττει την Ελλάδα», αναφέρει και το Infobae σε όλη τη Λατινική Αμερική

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024