Μόλις 20 δευτερόλεπτα διαρκεί το βίντεο που δημοσιοποίησε το Φόρουμ Ομήρων και Εξαφανισμένων Οικογενειών (Hostages and Missing Families Forum), η οργάνωση που έχουν συστήσει οι συγγενείς των ισραηλινών πολιτών που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς και κρατούνται ως όμηροι μετά τα αιματηρά γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου 2023.  Ο τίτλος του βίντεο είναι «Πάνω από εννέα μήνες». Αναφέρεται στη διάρκεια της ομηρίας, η οποία ξεπερνάει τη διάρκεια μιας εγκυμοσύηνης. Υποννοεί ευθέως ότι αν μια γυναίκα είχε βιασθεί και μείνει έγκυος τις πρώτες ημέρες της ομηρίας της, τώρα θα έχει γεννήσει. Μόνο τμήματα του βίντεο εγκρίθηκαν για δημόσια προβολή από τις ραδιοτηλεοπτικές αρχές του Ισραήλ

Τι δείχνει το βίντεο

Στο βίντεο, που παρουσιάζει ένα βαθύ μαύρο τούνελ, με εμβόλιμα στιγμιότυπα που διαρκούν κλάσματα του δευτερολέπτου, διακρίνεται μεταξύ άλλων η εικόνα μιας γυναίκας με φουσκωμένη κοιλιά, πλάνα με νεαρές γυναίκες  δεμένες πισθάγκωνα,  ενώ ακούγεται μια αντρική φωνή να ουρλιάζει «αλλάχ ου ακμπαρ». ‘Ολο το βίντεο ειναι «ντυμένο» ηχητικά με το σπαρακτικό κλάμα ενός μωρού.

Κάποια από τα πλάνα του νέου βίντεο ανήκουν σε προηγούμενο βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας τον Μάιο. Κατέγραφε την απαγωγή και την ομηρία πέντε γυναικών που υπηρετούσαν τη θητεία τους στον ισραηλινό στρατό, και είχαν απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου από το κιμπούτζ Ναχάλ Οζ. Το βίντεο είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τις κάμερες του σώματος των ενόπλων της Χαμάς, είχε διάρκεια 3.10 δευτερόλεπτα, ενώ κάποιες σκηνές είχαν αφαιρεθεί.  Σε εκείνο το βίντεο οι νεαρές στρατιωτίνες φαίνονται ματωμένες και χτυπημένες, ενώ οι ένοπλοι της Χαμάς τις απειλούν και τις βρίζουν.

Σεξουαλική βία

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, οι ένοπλοι της Χαμάς αποκαλούν τις συλληφθείσες με τη λέξη «Sabaya», που σημαίνει «σκλάβα του σεξ».  Η ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει ότι έχει καταγραφεί χρήση σεξουαλικής βίας από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και ότι έκτοτε μέλη της Χαμάς έχουν παραδεχθεί ότι διέπραξαν βιασμούς κατά την εισβολή τους στο νότιο Ισραήλ.

Η μεταχείριση των γυναικών ομήρων που κρατούνται αιχμάλωτες από τη Χαμάς έχει απασχολήσει έντονα την ισραηλινή κοινή γνώμη, με διαδηλώσεις και εκστρατείες  ενημέρωσης, που ζητάνε την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την απελευθέρωσή τους.

Οι όμηροι που απελευθερώθηκαν με τη συμφωνία του Νοεμβρίου επιβεβαίωσαν ότι οι γυναίκες αιχμάλωτες κακοποιούνταν σεξουαλικά από τους απαγωγείς τους, τονίζει η Jerusalem Post.

Δείτε το βίντεο εδώ