Σάββατο 31 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Θα καταψηφίσει τροπολογία στη Φλόριντα που θα κατοχυρώνει δικαίωμα στην άμβλωση

Τραμπ: Θα καταψηφίσει τροπολογία στη Φλόριντα που θα κατοχυρώνει δικαίωμα στην άμβλωση

Ο Τραμπ ξεκαθάρισε τη στάση καθώς είχε προκαλέσει σύγχυση όταν σε συνέντευξη που παραχώρησε άφησε να εννοηθεί ότι θα υπερψήφιζε την τροπολογία στη Φλόριντα που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (φωτογραφία του Reuters/Brian Snyder, επάνω, από προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στην Πενσιλβάνια) δήλωσε χθες Παρασκευή ότι θα καταψηφίσει τροπολογία στη Φλόριντα που θα κατοχυρώνει στο πολιτειακό σύνταγμα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση και θ’ ακυρώνει την υφιστάμενη απαγόρευση στις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης.

Πολέμιοι των αμβλώσεων που αντιτίθενται στην τροπολογία έχουν στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ ξεκαθάρισε τη στάση του στο Fox News, καθώς την προηγούμενη ημέρα είχε προκαλέσει σύγχυση όταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC News άφησε να εννοηθεί ότι θα υπερψήφιζε την επίμαχη τροπολογία.

Πολέμιοι των αμβλώσεων που αντιτίθενται σθεναρά στην τροπολογία έχουν στηρίξει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, στις οποίες ο ρεπουμπλικάνος τέως πρόεδρος των ΗΠΑ θ’ αναμετρηθεί με τη δημοκρατική αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

«Υπερβολικά ανεκτική»

«Θεωρώ πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος από έξι εβδομάδες» είπε ο Τραμπ, συμπληρώνοντας ότι πιστεύει επίσης πως η προτεινόμενη τροπολογία είναι υπερβολικά ανεκτική. «Θα την καταψηφίσω λοιπόν γι’ αυτόν τον λόγο», ξεκαθάρισε.

Ο Τραμπ υπερηφανεύεται συχνά ότι συνέβαλε στην ακύρωση – τον Ιούνιο του 2022 – της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που εγγυούνταν σε ομοσπονδιακό επίπεδο το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, καθώς διόρισε τρεις συντηρητικούς δικαστές.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

«Σε κρίση η Ελλάδα»

«Πλημμύρες, ξηρασίες και ένας τόνος νεκρών ψαριών: η σοβαρή περιβαλλοντική κρίση που πλήττει την Ελλάδα», αναφέρει και το Infobae σε όλη τη Λατινική Αμερική

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024