Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ξαφνικός «έρωτας» Τραμπ με crypto, ενώ οι γιοι του ετοιμάζουν το… trumpcoin

Ξαφνικός «έρωτας» Τραμπ με crypto, ενώ οι γιοι του ετοιμάζουν το… trumpcoin

Οι μεγαλύτεροι υιοί Τραμπ ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση στα crypto που ονομάζεται World Liberty Financial

Η υπόσχεση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε «παγκόσμια πρωτεύουσα» στα crypto (κρυπτονομίσματα) και να εφαρμόσει φιλικές, προς την εν λόγω «βιομηχανία», πολιτικές θα μπορούσε να έχει έναν νέο ωφελούμενο: τη δική του οικογένεια.

Οι μεγαλύτεροι γιοι του Τραμπ ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται World Liberty Financial, η οποία λαμβάνει ήδη μεγάλη ώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον πατέρα τους. Οι αρμόδιες κρατικές ρυθμιστικές αρχές προειδοποιούν ωστόσο ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα μπορούσε να δημιουργήσει σύγκρουση συμφερόντων εάν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το επόμενο έτος.

Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να εφαρμόσει μια σειρά από πολιτικές υπέρ των κρυπτονομισμάτων σε μια προσπάθεια να κερδίσει ψήφους – και μετρητά για την προεκλογική εκστρατεία

Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να εφαρμόσει μια σειρά από πολιτικές υπέρ των κρυπτονομισμάτων σε μια προσπάθεια να κερδίσει ψήφους – και μετρητά για την προεκλογική εκστρατεία – από τους λάτρεις των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τους τελευταίους μήνες. Τώρα, όπως όλα δείχνουν προετοιμάζει το κατάλληλο έδαφος για να ανθήσει ην επερχόμενη startup των γιων του.

Ερικ και Ντόναλντ Τζ. Τραμπ ετοιμάζονται για τα crypto

Αν και οι λεπτομέρειες της προσπάθειας στον τομέα των crypto του Έρικ Τραμπ και του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τα ευνοϊκά μέτρα που έχει εξαγγείλει ο Τραμπ σε περίπτωση που εκλεγεί προκειμένου να υποστηρίξει την ανερχόμενη αυτή βιομηχανία.

«Το να υπόσχεσαι πολιτικές φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα και η οικογένειά σου να ασχολείται με την ίδια επιχειρηματική δραστηριότητα είναι, νομίζω, σύγκρουση συμφερόντων 101», δήλωσε ο Ishan Mehta, διευθυντής ΜΜΕ και δημοκρατίας στο Common Cause, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει τη διαφάνεια της κυβέρνησης.

Η κρυπτογράφηση είναι η πιο πρόσφατη ανησυχία σε επίπεδο δεοντολογίας που προέκυψε γύρω από τις επιχειρήσεις της οικογένειας Τραμπ, η οποία προκάλεσε έντονο έλεγχο κατά την πρώτη διακυβέρνησή του, αφού επέλεξε να μην εκχωρήσει τις συμμετοχές του σε αυτές. Εκτός από τα crypto, ο Τραμπ αντιμετωπίζει επίσης νέα ερωτήματα σχετικά με το τι θα έκανε με το μερίδιό του στη μητρική εταιρεία της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Παραμένει ασαφές πώς θα μοιάζει το εγχείρημα κρυπτογράφησης των γιων Τραμπ. Εδώ και εβδομάδες μεθοδεύουν τα σχέδιά τους για να το λανσάρουν, εν μέρει τοποθετώντας το ως εναλλακτική λύση στη χρήση των μεγάλων τραπεζών. Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά βιντεάκια που “σπρώχνουν” ακόμα και με χοντροκομμένο τρόπο τη στήριξη του Τραμπ στα κρυπτονομίσματα.

Ο Τραμπ προώθησε το World Liberty στο X αυτή την εβδομάδα με ήχο από την ομιλία του σε συνέδριο crypto τον Ιούλιο, όπου παρουσίασε φιλικά προς τη βιομηχανία σχέδια και υποσχέθηκε να τερματίσει «την καταστολή των κρυπτονομισμάτων από την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις».

Αποκάλυψε για πρώτη φορά τις τάσεις του υπέρ των κρυπτονομισμάτων – αφού προηγουμένως είχε χλευάσει το ψηφιακό νόμισμα – σε μια εκδήλωση σε ιδιόκτητο θέρετρο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, τον περαμσένο Μάιο με υποστηρικτές που αγόρασαν τις ψηφιακές κάρτες συναλλαγών του που συνδέονται με την κρυπτογράφηση.

Οι γιοι του Τραμπ ανέλαβαν τον έλεγχο της επιχείρησης του πατέρα τους, του Οργανισμού Τραμπ, αφότου έγινε πρόεδρος το 2017, αλλά αυτός διατήρησε την ιδιοκτησία της εταιρείας. Ορκίστηκε τότε ότι «δεν θα γίνουν νέες συμφωνίες» κατά τη διάρκεια της θητείας του. Δεν είναι σαφές εάν η δραστηριότητα των crypto θα αποτελέσει μέρος του Οργανισμού Tραμπ ή ως ξεχωριστή οντότητα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι ειδικοί σε θέματα δεοντολογίας και οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές εκτιμούν ότι η επιχείρηση κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να δημιουργήσει =να προκαλέσει σύγκρουση συμφερόντων εάν ο Τραμπ κερδίσει ξανά τον Λευκό Οίκο αυτό το φθινόπωρο.

Προβληματισμός στις ρυθμιστικές αρχές

«Αυτό παρουσιάζει μια ισχυρή πιθανότητα σύγκρουσης συμφερόντων», δήλωσε ο John P. Pelissero, διευθυντής κυβερνητικής δεοντολογίας στο Markkula Center for Applied Ethics του Πανεπιστημίου Santa Clara. «Το να κάνει οτιδήποτε για την προώθηση των κρυπτονομισμάτων ώστε να ωφελήσει τη μελλοντική επιχείρηση των γιων του είναι ένα πρόβλημα».

Το οικογενειακό εγχείρημα  στα crypto ;eρχεται καθώς ο Τραμπ εισέρχεται στο εσωτερικό των εκλογών στις οποίες οι Δημοκρατικοί προσπάθησαν να τον χαρακτηρίσουν διεφθαρμένο, με την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις να τον συγκρίνει με απατεώνες τους οποίους στόχευσε ως εισαγγελέα στην Καλιφόρνια. Ο Τραμπ έχει ασκήσει επί χρόνια παρόμοιες κατηγορίες στους Δημοκρατικούς, μεταξύ άλλων λέγοντας ότι ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, επωφελήθηκε από τις ενέργειες του πατέρα του στην κυβέρνηση.

Το οικογενειακό εγχείρημα είναι ο πιο πρόσφατος τρόπος με τον οποίο ο Τραμπ έχει αγκαλιάσει τη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η οποία διοχετεύει περισσότερα από 160 εκατομμύρια δολάρια στις εκλογές του 2024. Ο Τραμπ κυκλοφόρησε επίσης τη δική του σειρά tokens ή NFT, τα οποία είναι ψηφιακές εικόνες του πρώην προέδρου που οι θαυμαστές μπορούν να αγοράσουν για 99 $. Τα NFT υπάρχουν στην τεχνολογία blockchain που αποτελεί τη βάση του κρυπτονομίσματος.

Οι πωλήσεις NFT του Tραμπ θα μπορούσαν επίσης να εγείρουν ανησυχίες σχετικά με τη δεοντολογία, δήλωσε ο Τζόρνταν Λίμποβιτς, αντιπρόεδρος επικοινωνίας στο Citizens for Responsibility and Ethics στην Ουάσιγκτον.

Η υπόσχεση του Τραμπ να διοργανώσει ένα εορταστικό δείπνο για όσους αγοράζουν 75 ψηφιακές κάρτες «φαίνεται ότι είναι η δυνατότητα πληρωμής για άμεση πρόσβαση με τρόπο που δεν θα αποκαλυφθεί δημόσια», είπε ο Λίμποβιτς. Οι εκστρατείες διοργανώνουν συχνά δείπνα συγκέντρωσης κεφαλαίων, αλλά οι πολιτικές συνεισφορές αναφέρονται μέσω της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής, σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, δήλωσε σε δήλωσή του ότι οι ομάδες παρακολούθησης της δεοντολογίας «καθοδηγούνται από Δημοκρατικούς δωρητές και κομματικούς που υποφέρουν σαφώς από το σύνδρομο διαταραχής Τραμπ».

Πηγή: ΟΤ

Only in

«Οι επενδυτές στη Βόρεια Ελλάδα είναι Βούλγαροι από σκιώδεις ομάδες

Το ρεπορτάζ των βουλγαρικών ΜΜΜΕ κάνει και αυτό λόγο για τη δραστηριότητα βουλγαρικών και ρωσικών εγκληματικών οργανώσεων σε τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Καβάλα, η Θάσος και η Χαλκιδική!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024