Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε συμβουλές για πρόσθετο εισόδημα – Το παράδειγμα ενός 31χρονου από τη Νέα Υόρκη

Πέντε συμβουλές για πρόσθετο εισόδημα – Το παράδειγμα ενός 31χρονου από τη Νέα Υόρκη

Ο 32χρονος Marcus Gram δίνει συμβουλές για μια επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα που του αποφέρει πρόσθετο εισόδημα.

Πριν από πέντε χρόνια ζούσε με τη μητέρα του στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης και κέρδιζε από την εργασία του 17 δολάρια την ώρα. Όλα άλλαξαν το 2018 όταν ένας φίλος τον ενέπνευσε να μετακομίσει στη Φιλαδέλφεια και να ξεκινήσει μια επιχείρηση αυτόματων πωλητών για να έχει πρόσθετο εισόδημα.

«Ξόδεψα 10.000 δολάρια από τις αποταμιεύσεις μου για να πληρώσω για ένα μηχάνημα που προσέφερε σνακ, ένα μηχάνημα ποτών, δύο συσκευές ανάγνωσης πιστωτικών καρτών, προϊόντα τροφίμων και ποτών και έξοδα παράδοσης».

Έφτασε να κάνει πωλήσεις αξίας 500.000 δολαρίων μέσα σε τέσσερα χρόνια

Ο Marcus Gram κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της επιχειρηματικής δραστηριότητάς του έφτασε να κερδίζει (μόνο) 5.000 δολάρια. Το 2022 όμως, η εταιρεία του, Joyner Vending, εκτινάχθηκε και έφτασε να κάνει πωλήσεις αξίας 500.000 δολαρίων από 300.000 δολάρια το 2021. Τώρα έχει μηχανήματα σε έξι πολιτείες και οι δουλειές πάνε καλά.

Ακολουθούν οι συμβουλές που μοιράστηκε με το CNBC make it σχετικά με όσα έμαθε για την οικοδόμηση μιας επικερδούς παράλληλης δραστηριότητας:

1. Κάντε εύκολη την εύρεση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο

«Ένα από τα πιο έξυπνα πράγματα που έκανα ήταν να ξοδέψω 2.000 δολάρια για να ενημερώσω την ιστοσελίδα μου. Αυτό περιελάμβανε την αλλαγή της διάταξης και την επένδυση περισσότερων πόρων στη βελτιστοποίηση στον τρόπο που την »βλέπουν» οι μηχανές αναζήτησης.

Πέρυσι, είδαμε μια αύξηση στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονταν να συνεργαστούν μαζί μας. Πέντε νέες επιχειρήσεις κάθε μήνα, πολλές από τις οποίες δεν ήταν ευχαριστημένες με τον προμηθευτή τους, θέλησαν να βρουν αντικαταστάτη.

Συναντήθηκαν μαζί μου και είδαν ότι μιλούσαμε σοβαρά γι’ αυτό που υποσχεθήκαμε: να είμαστε ευέλικτοι και να ανανεώνουμε το απόθεμά τους ανάλογα με τις ανάγκες, να ανταποκρινόμαστε σε θέματα συντήρησης εντός 24 ωρών και να συμπεριλαμβάνουμε κωδικούς QR στα μηχανήματα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να λαμβάνουν γρήγορα επιστροφές χρημάτων, αν χάσουν χρήματα».

2. Μη φοβάστε την επέκταση σε νέους κλάδους επιχειρήσεων

«Στο παρελθόν, δουλεύαμε κυρίως με σχολεία και κτίρια γραφείων. Φέτος, όμως, αρχίσαμε να παρέχουμε υπηρεσίες σε κατασκευαστικές εταιρείες. Αυτό είχε σημαντικό αντίκτυπο στα αποτελέσματά μας, επειδή οι εταιρείες αυτές προσφέρουν επιδοτούμενες τιμές.

Αυτό σημαίνει ότι τα είδη των αυτόματων πωλητών έχουν έκπτωση για τους υπαλλήλους, οι οποίοι την λαμβάνουν υπό τη μορφή προπληρωμένης κάρτα με όριο δαπανών. Στο τέλος του μήνα, παραδίδουμε μια έκθεση πωλήσεων και ένα τιμολόγιο, και η επιχείρηση μας πληρώνει τη διαφορά».

3. Μεγαλώνει η επιχείρηση, αυξάνονται οι άνθρωποι που πρέπει να προσληφθούν

«Το 2022, τοποθετήσαμε μηχανήματα σε γραφεία που είναι ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο, με 400 έως 700 υπαλλήλους καθημερινά. Ορισμένα γραφεία βρίσκονται σε διαφορετικές πολιτείες, οπότε η πρόκληση ήταν η πρόσληψη ικανού αριθμού ατόμων για να αντιμετωπιστούν οι απαιτήσεις αναπλήρωσης των αποθεμάτων. Έχουμε μερικούς πελάτες που χρειάζονται εφοδιασμό επτά ημέρες την εβδομάδα και υπήρξαν φορές που χρειάστηκε να ταξιδέψω προσωπικά ο ίδιος για να εφοδιάσω τα μηχανήματα.

Τρεις μήνες μετά, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πιο σταθερό σύστημα στελέχωσης. Αυτή τη στιγμή έχω 10 υπαλλήλους και όλοι εκτός από έναν είναι μερικής απασχόλησης».

4. Τα λάθη οδηγούν σε αποτυχίες μόνο αν δεν σας γίνουν μάθημα

«Φέτος, κάναμε ένα λάθος: Τοποθετήσαμε μηχανήματα σε δύο κολέγια στην Πενσυλβάνια που πιστεύαμε ότι θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Ξοδέψαμε περίπου 90.000 δολάρια για 20 νέα μηχανήματα αλλά τα κολέγια αποδείχθηκαν κακή επένδυση. Τα καταργήσαμε πέντε μήνες αργότερα.

Αν τα είχαμε διατηρήσει, θα χρειαζόμασταν περίπου πέντε χρόνια για να βγάλουμε τα έξοδά μας. Η καλύτερη συμβουλή μου είναι να μη φοβάστε να παραδεχτείτε ότι κάνατε λάθος και να κινηθείτε γρήγορα μόλις γίνει σαφές ότι η επένδυσή σας θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε καλύτερες επιλογές».

5. Δείτε μακριά

«Φέτος, μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μου είναι η δημιουργία θέσεων πώλησης για κάθε έναν από τους υπαλλήλους μου. Θέλω να τους βοηθήσω να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αυτόματων πωλητών.

Ο στόχος μου είναι να φτάσω το ένα εκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις. Μπορεί να είναι μακρινό, αλλά πιστεύω ότι πρέπει πάντα να στοχεύετε ψηλά».

Only in

«Οι επενδυτές στη Βόρεια Ελλάδα είναι Βούλγαροι από σκιώδεις ομάδες

Το ρεπορτάζ των βουλγαρικών ΜΜΜΕ κάνει και αυτό λόγο για τη δραστηριότητα βουλγαρικών και ρωσικών εγκληματικών οργανώσεων σε τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Καβάλα, η Θάσος και η Χαλκιδική!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024