Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Λάρισα: Αγρότες και πλημμυροπαθείς ετοιμάζουν δυναμική κινητοποίηση στη φιέστα Μητσοτάκη

Λάρισα: Αγρότες και πλημμυροπαθείς ετοιμάζουν δυναμική κινητοποίηση στη φιέστα Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου να βρεθεί στο δημαρχείο Νίκαιας - Με κινητοποίηση απαντούν πλημμυροπαθείς και αγρότες

Δυναμική κινητοποίηση εν όψει της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία προετοιμάζουν πλημμυροπαθείς και αγρότες των πληττόμενων περιοχών.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου να βρεθεί στις 17:00, στο δημαρχείο Νίκαιας, στη Λάρισα, όπου θα παρουσιαστούν αντιπλημμυρικά έργα της Θεσσαλίας.

Αρχικώς, στις 09:30, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και οι επιτροπές πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, Νέας Σμύρνης, Αγίου Θωμά, ΑΤΑ, Φαλάνης, Κουλουρίου, καλούν τον λαό της περιοχής σε κινητοποίηση στις 16:30, στην πλατεία της Νίκαιας. Ταυτόχρονα, σε κινητοποίηση στο ίδιο μέρος καλεί και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στις 09:30 της ίδιας μέρας καλεί σε κινητοποίηση και η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας, στην κεντρική πλατεία της περιοχής.

«Οργανώνουν φιέστες για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και τη δικαιολογημένη οργή»

Όπως σημειώνεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση, «έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel η αποκατάσταση της ζωής του λαού της περιοχής μας παραμένουν κενό γράμμα. Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση από κοινού με την Περιφερειακή Αρχή με την παρουσία και του πρωθυπουργού οργανώνουν φιέστες για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και τη δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση των πλημμυροπαθών».

Προσθέτουν πως «καμία προσδοκία από σχέδια, στόχους και μέτρα που έχουν ως «κορώνα στο κεφάλι» τους το εγκληματικό κριτήριο του κόστους και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Καμιά αναμονή. Να μην χαλαλίσουμε λεπτό από τον αγώνα μας σε αυτά! Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στον δρόμο».

Καταλήγουν λέγοντας ότι πρέπει να «δυναμώσουμε τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας, μέσα από τα σωματεία, από τις επιτροπές πλημμυροπαθών στις γειτονιές, τους αγροτικούς συλλόγους στα χωριά μέσα από τους φορείς του κινήματος. Να δυναμώσει η προσπάθεια διεκδίκησης και συντονισμού κόντρα στον εμπαιγμό και την κοροϊδία! Για γίνει η αποκατάσταση και η προστασία της ζωής μας, του εισοδήματός μας προτεραιότητα και όχι τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια για νέα κέρδη στις πλάτες μας».

Only in

Η μεταδημοκρατία στο Παρίσι

Όταν η επιδίωξη «συναίνεσης» έρχεται να υπονομεύσει την ίδια τη δημοκρατία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024