Απεγκλωβίστηκαν οι τρεις οικογένειες στα παράλια της Αγιάς στη Λάρισα, οι οποίες είχαν εγκλωβιστεί μετά την ισχυρή νεροποντή τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς φούσκωσαν για μια ακόμη φορά τα ρέματα στον Αγιόκαμπο.

Λίγο νωρίτερα, η θάλασσα είχε βαφτεί καφέ ξυπνώντας μνήμες Daniel, καθώς από την βροχή όλα τα ρέματα κατέβασαν νερό. Μάλιστα, όπως αναφέρει το οnlarissa.gr, περίοικοι εκατέρωθεν του ρέματος «Πουρί» έτρεχαν πανικόβλητοι στις δύο το πρωί για να πάρουν τα αυτοκίνητα, μεταφέροντάς τα στον παραλιακό δρόμο.

«Το ρέμα δεν έχει ακόμα καθαριστεί από πέρυσι» ανέφερε κάτοικος φοβούμενος ότι θα επαναληφθούν τα περσινά πλημμυρικά φαινόμενα.

Μνήμες Daniel ξύπνησε η ισχυρή νεροποντή κατά τη διάρκεια της νύχτας

Έγινε καφέ η θάλασσα

Τα ρέματα φούσκωσαν και άρχισαν να κατεβάζουν λάσπη και φερτά υλικά, με αποτέλεσμα η θάλασσα να βαφτεί καφέ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Αυτές τις μέρες κλείνει ένας χρόνος από τις καταστροφικές πλημμύρες από τον Daniel και οι κάτοικοι καταγγέλλουν την πλήρη απουσία της πολιτείας. «Τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, με τον άμεσο κίνδυνο να υποστούμε τις ίδιες συνέπειες από μικρότερης ίσως κλίμακας καιρικά φαινόμενα» είχαν αναφέρει τις προηγούμενες μέρες κάτοικοι στην κάμερα της ΕΡΤ.

Τα προβλήματα που καταγγέλλουν

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η εκβολή του ξεροπόταμου στο ύψος της κρεμαστής γέφυρας (που αποκαλείται και «Καλατράβα»), είναι οφθαλμοφανές ότι παραμένει στενότερη σε σχέση με την κοίτη του.

Όπως λένε, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία δραστηριότητα απόσυρσης των φερτών υλικών που προκάλεσε η περσινή πλημμύρα. Δεν ενισχύθηκε καθ’ ύψος η κοίτη, στα σημεία που παρατηρήθηκε η υπερχείλιση.

«Τα τελευταία χρόνια έγιναν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στον παραλιακό δρόμο, με αποτέλεσμα ο οικισμός που διαμένουμε να έχει εγκλωβισθεί χαμηλότερα από το επίπεδό του. Η αμέλεια της πολιτείας να συνδυάσει την βελτίωση του παραλιακού δρόμου, με συνοδά έργα, που να αποτρέπουν πλημμυρικά φαινόμενα (ακόμη ηπιότερα σε σχέση με το περσινό), έχει μέχρι στιγμής αλλεπάλληλες καταστροφικές συνέπειες στις ιδιοκτησίες μας» τονίζουν.

Από τη γέφυρα «Καλατράβα» έως τα όρια που αρχίζει ο οικισμός της Σωτηρίτσας δεν έχει γίνει καμιά παρέμβαση, «όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν στις άλλες περιοχές» σημειώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.