Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σύνταγμα: Ένταση και χημικά σε συγκέντρωση που είχε απαγορευτεί – 33 προσαγωγές

Σύνταγμα: Ένταση και χημικά σε συγκέντρωση που είχε απαγορευτεί – 33 προσαγωγές

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και ακροδεξιών στο Σύνταγμα - Μέλη του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία» πραγματοποίησαν συγκέντρωση παρά τη σχετική απαγόρευση της ΕΛΑΣ.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής (1.9.24) στο Σύνταγμα, καθώς περίπου 250 άτομα που προσδιορίζονται ως «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία», παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει.

Αστυνομικοί αρχικά επέτρεψαν τη μικρή συγκέντρωση ατόμων απέναντι από τη Βουλή, όμως τα πνεύματα οξύνθηκαν και δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν προς την πλευρά της Φιλελλήνων, δηλαδή την κάτω πλευρά της πλατείας.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά 2 αστυνομικοί – Έγιναν 33 προσαγωγές

Ακολούθησαν συμπλοκές, ρίψη αντικειμένων και χρήση βομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

Η αστυνομία προχώρησε σε 33 προσαγωγές, ενώ μετά τα επεισόδια, η πλειονότητα των συγκεντρωμένων αποχώρησε από το σημείο.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Δείτε βίντεο

Είχε απαγορευτεί η συγκέντρωση

Με απόφαση του διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών απαγορεύτηκε «η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, στην πλατεία Συντάγματος από μέλη του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία» καθώς και η πραγματοποίηση προσυγκέντρωσης την ίδια ημέρα, στις 10:30, από μέλη της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων»».

Οπως διευκρίνιζε η ΕΛ.ΑΣ στην ανακοίνωσή της, «η συγκεκριμένη απαγόρευση επιβάλλεται, αφ΄ ενός επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει και αφετέρου γιατί από τη διεξαγωγή τους εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής τους».

Only in

Σε ποια ηλικία είναι πιο «εμφανής» η γήρανση;

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η γήρανση μπορεί να συμβεί σε... «εκρήξεις», αποκαλύπτοντας την ηλικία που γίνεται πιο «εμφανής».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024