Παρόλο που το χωριό Biddenden δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους παραθεριστές, φιλοξενεί αρκετά γραφικά τουριστικά αξιοθέατα. Ένα από αυτά είναι μια σιδερένια πινακίδα που απεικονίζει δυο δίδυμα κορίτσια.

Τα δίδυμα λέγεται πώς γεννήθηκαν στο χωριό του Κεντ το 1100. Συχνά αναφέρονταν ως Biddenden Maids και έγιναν γνωστές για το φιλανθρωπικό τους έργο, το οποίο τιμάται ακόμη και σήμερα.

Απεικονίσεις των δύο γυναικών υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες σε όλο το χωριό, συμπεριλαμβανομένης μιας πινακίδας από σφυρήλατο σίδερο που τοποθετήθηκε στο χωριό προς τιμήν τους το 1920.

Φωτογραφία: Flickr

Το χωριό της Αγγλίας φιλοξενεί γραφικά δρομάκια που είναι γεμάτα μαγαζιά. Εκεί θα βρείτε και το Vane Court, το οποίο εκτιμάται ότι είναι το παλαιότερο σπίτι στο χωριό, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα.

Το διατηρητέο κτίριο υπήρξε ακόμη και βασιλική κατοικία, όταν ο βασιλιάς Rama VII της Ταϊλάνδης αγόρασε το ακίνητο το 1939.

Μετά την αγορά της ιδιοκτησίας, ο βασιλιάς και η σύζυγός του, Rambai Barni εμφανίζονταν συχνά στο χωριό.

Άφθονο κρασί

Δεδομένου ότι βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Weald, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Biddenden φιλοξενεί βραβευμένους αμπελώνες.  Στο χωριό βρίσκεται επίσης ο παλαιότερος αμπελώνας της κομητείας, που χρονολογείται από το 1969. Σε έκταση 22 στρεμμάτων, οι αμπελώνες Biddenden Vineyards παράγουν βραβευμένα λευκά, κόκκινα, ροζέ και αφρώδη αγγλικά κρασιά και ακόμη και μηλίτη.

Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε όλο τον αμπελώνα με κόστος 11 ευρώ ανά άτομο.

Η ξενάγηση περιλαμβάνει γευσιγνωσία τριών κρασιών, η οποία μπορεί να αναβαθμιστεί σε έξι κρασιά με επιπλέον 6 ευρώ.

Παράλληλα, μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας στην παμπ Red Lion είναι η μοναδική παμπ στο χωριό.

Η παμπ του χωριού σερβίρει μια σειρά από πίτσες που ψήνονται σε ξυλόφουρνο και διαθέτει ακόμη και έναν όμορφο υπαίθριο κήπο.

Γνωστές προσωπικότητες όπως ο παρουσιαστής του Masterchef Greg Wallace, η τηλεπαρουσιάστρια Denise van Outen και ο ντράμερ των Coldplay Will Champion έχουν ζήσει στο χωριό του Κεντ.

Το Biddenden απέχει δύο ώρες οδικώς από το Λονδίνο και 30 λεπτά οδικώς από το Maidstone.

*Με πληροφορίες από: The Sun | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Wikimedia Commons