Με τον Σεπτέμβριο να έχει φτάσει, αρκετοί είναι εκείνοι οι εκδρομείς που θα γεμίσουν τους δημοφιλείς προορισμούς του φθινοπώρου πριν αποχαιρετήσουν οριστικά το καλοκαίρι τους.

Ο καιρός αναμένεται να παραμείνει καλός καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και αρκετοί είναι εκείνοι που θα ξεκλέψουν κάποιο διήμερο για να απολαύσουν ξέγνοιαστες στιγμές μακριά από τις υποχρεώσεις.

Οι προορισμοί που είναι σχεδόν sold out είναι τέσσερα νησιά, άλλα πιο κοντά και άλλα σε μεγαλύτερη απόσταση από την Αθήνα.

Κέρκυρα

Πλούσια σε πράσινο, η Κέρκυρα είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις της φύσης και της κουλτούρας. Καθώς πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο νησί, θα βρείτε ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πόσο μάλλον τον Σεπτέμβριο που ξεκινούν να έρχονται στο νησί φοιτητές από όλη την Ελλάδα για να σπουδάσουν.

Οι παραλίες είναι αμέτρητες, όπως και τα κοσμοπολίτικα εστιατόρια και cocktail bars, ενώ υπάρχουν και οι πιο παραδοσιακές επιλογές, τις οποίες θα ανακαλύψετε αφού χαθείτε στα γραφικά καντούνια της. Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές πρωτεύουσες νησιού στην Ελλάδα, όμως στο νησί θα βρείτε πολλά ακόμα μνημεία και σημεία μεγάλης αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας.

Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 60 ευρώ.

Σπέτσες

Στις Σπέτσες υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσει κανείς. Ο ένας είναι ακτοπλοϊκώς από Πειραιά. Ο δεύτερος είναι οδικώς και στη συνέχεια με πλοίο από Ερμιόνη ή Πόρτο Χέλι. Αν επιλέξουμε την λύση του ταχύπλοου από τον Πειραιά, σκόπιμο είναι να έχουμε εξασφαλίσει από την αρχή την μετάβαση αλλά και την επιστροφή μας. Τα δρομολόγια είναι συνήθως κλεισμένα από μέρες, τουλάχιστον όσο κρατάει ο καιρός, από τους ανθρώπους που έχουν σπίτια στο νησί.

Στα πλεονεκτήματα των Σπετσών συγκαταλέγεται η ξεχωριστή αρχιτεκτονική και η ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Το περπάτημα στην πόλη και στα πέριξ είναι απόλαυση και οι κοντινές παραλίες είναι εύκολα προσεγγίσιμες με τα πόδια. Για τους Άγιους Ανάργυρους, που είναι με διαφορά η καλύτερη παραλία του νησιού, υπάρχει συγκοινωνία και με πλωτό μέσο και ο χρόνος που απαιτείται είναι λίγος.

Στα μείον των Σπετσών είναι οι τιμές για διαμονή, φαγητό και ποτό. Ακόμα και μετά από την κορύφωση των εκδηλώσεων της Αρμάτας -η οποία φέτος θα λάβει χώρα μεταξύ 1 και 8 Σεπτεμβρίου- όπου δίνουν το παρών όλες οι εφοπλιστικές οικογένειες της Ελλάδας με τα σκάφη τους, οι τιμές είναι δυσανάλογα υψηλές.

Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 110 ευρώ.

Λευκάδα

Το στεριανό νησί της Ελλάδας που έχει χαρακτηριστεί από τον ταξιδιωτικό ιστότοπο «Planetware» ως η «Καραϊβική της Ελλάδας» αποτελεί προορισμό τόσο για οικογένειες, όσο για ζευγάρια ή ακόμα και παρέες.

Η Λευκάδα πάντα εντυπωσιάζει Έλληνες και ξένους με την ανοιχτόχρωμη άμμο και τα χαρακτηριστικά γαλαζοπράσινα νερά που θα δείτε στις διάσημες παραλίες της, όπως είναι το Κάθισμα, οι Εγκρεμνοί, η Αμμόγλωσσα και το Πόρτο Κατσίκι.

Από την είσοδο κιόλας του νησιού, θα θαυμάσετε το Κάστρο του 14ου αιώνα, που έχτισε ο Βενετός ηγεμόνας Ιωάννης Ορσίνι, ενώ στα καντούνια της πόλης θα δείτε σπίτια στολισμένα με λουλούδια εκκλησίες του 17ου και 18ου αιώνα με εντυπωσιακά καμπαναριά.

Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 45 ευρώ.

Σίφνος

Κρυστάλλινα νερά, φανταστικό φαγητό και παραδοσιακά κυκλαδίτικα χωριουδάκια. Αυτά και πολλά ακόμα έχει να προσφέρει η Σίφνος σε όποιον αποφασίσει να την επιλέξει για τις διακοπές του.

Το συγκεκριμένο νησί ενδείκνυται για διακοπές τον Σεπτέμβριο, καθώς αυτή την περίοδο οι τιμές είναι σημαντικά χαμηλότερες συγκριτικά με τον Αύγουστο. Παρόλα αυτά, ο κόσμος είναι ακόμα αρκετός, τα περισσότερα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης είναι ανοιχτά, ενώ μικρά συγκροτήματα διοργανώνουν αρκετές συναυλίες.

Μάλιστα, κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο πραγματοποιείται το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Κουζίνας «Νικόλαος Τσελεμεντές», στο οποίο συμμετέχουν πολλά κυκλαδίτικα νησιά με περίπτερα, στα οποία παρουσιάζουν τις παραδοσιακές τους συνταγές. Για το 2024, αναμένεται να λάβει χώρα μεταξύ 19 και 21 Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα, λαμβάνουν χώρα πολυάριθμες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, αναπαραστάσεις αγγειοπλαστείου και χορευτικά, ενώ λειτουργεί και ένα μικρό παζάρι κατά μήκος του κεντρικού πλακόστρωτου του γραφικού χωριού Αρτεμώνα, με παραδοσιακά προϊόντα κυρίως της Σίφνου, αλλά και από άλλα νησιά.

Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 65 ευρώ.