Υλικά

• 1/2 kg φάβα

• 1 κρεμμύδι ξερό

• 1/2 φλ. ελαιόλαδο

• Αλάτι

Για το γαρνίρισμα

• 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες

• 1 κ.σ. κάππαρη

Εξοπλισμός

• Κατσαρόλα

• Κουτάλα

• Πιατέλα

Εκτέλεση

• Την μουλιάζουμε σε νερό για 30΄ και στη συνέχεια την στραγγίζουμε.

• Τη βάζουμε σε κατσαρόλα και την καλύπτουμε με νερό (5 δάχτυλα επιπλέον).

• Μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε καλά.

• Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

• Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο.

• Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει καλά, 30΄ έως 45΄ (δεν ανακατεύουμε από την ώρα που θα πάρει βράση διότι θα κολλήσει).

• Αφού βράσει καλά, σβήνουμε τη φωτιά και με ξύλινη κουτάλα την ανακατεύουμε συνεχώς, να κρεμώσει, ή την περνάμε από μύλο λαχανικών για να αποκτήσει βελούδινη υφή.

• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι.

• Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

• Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την κάπαρη για 3΄-4΄, να γίνουν διάφανα..

• Αν θέλουμε προσθέτουμε και 4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Για το σερβίρισμα

• Σερβίρουμε με κάπαρη και κρεμμύδια σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την κάπαρη και τα ντοματίνια.

• Ταιριάζει με ελιές.

Πηγή: argiro.gr