Μακαρόνια με κιμά σόγιας
Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 ώρα
Υλικά
400 γρ. κιμά σόγιας
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 τεμάχιο/ια κρεμμύδια
1 πράσο
1 τεμάχιο/ια καρότο
1 κλων. σέλερι
2 σκελ. σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
1/2 φλ. κρασί
2 συσκ. αποφλοιωμένα τοματάκια ολόκληρα
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό
1 συσκ. σπαγγέτι
25 γρ. φρυγανισμένα ψίχουλα ψωμιού
Εκτέλεση
Η σάλτσα
• Προετοιμάζουμε πρώτα την σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
• Στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
• Αφήνουμε για 8′ περίπου ανακατεύοντας για να γίνει διάφανο.
• Προσθέτουμε το πράσο, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5′ επιπλέον.
• Τέλος προσθέτουμε τον κιμά από την σόγια.
• Ανακατεύουμε να λαδωθεί.
• Τρίβουμε με το κουτάλι τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας για 2-3′ να ψηθεί και να μυρίσει ντομάτα.
• Σβήνουμε με το κρασί.
• Αφήνουμε για 3-4′ σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Σπάμε με πιρούνι τα ντοματάκια (αυτά κάνουν τέλεια πυκνή σάλτσα) και τα προσθέτουμε.
• Πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 40′ να πυκνώσει και να μαλακώσει καλά.
• Στο τέλος πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τα μακαρόνια
• Βράζουμε τα μακαρόνια με τις οδηγίες συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
• Προσθέτουμε δύο κουταλιές σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα.
• Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και φρυγανισμένα ψίχουλα.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις