Υλικά

400 γρ. κιμά σόγιας
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 τεμάχιο/ια κρεμμύδια
1 πράσο
1 τεμάχιο/ια καρότο
1 κλων. σέλερι
2 σκελ. σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
1/2 φλ. κρασί
2 συσκ. αποφλοιωμένα τοματάκια ολόκληρα
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό
1 συσκ. σπαγγέτι
25 γρ. φρυγανισμένα ψίχουλα ψωμιού

Εκτέλεση

Η σάλτσα

• Προετοιμάζουμε πρώτα την σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

• Στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

• Αφήνουμε για 8′ περίπου ανακατεύοντας για να γίνει διάφανο.

• Προσθέτουμε το πράσο, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5′ επιπλέον.

• Τέλος προσθέτουμε τον κιμά από την σόγια.

• Ανακατεύουμε να λαδωθεί.

• Τρίβουμε με το κουτάλι τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας για 2-3′ να ψηθεί και να μυρίσει ντομάτα.

• Σβήνουμε με το κρασί.

• Αφήνουμε για 3-4′ σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

• Σπάμε με πιρούνι τα ντοματάκια (αυτά κάνουν τέλεια πυκνή σάλτσα) και τα προσθέτουμε.

• Πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 40′ να πυκνώσει και να μαλακώσει καλά.

• Στο τέλος πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τα μακαρόνια

• Βράζουμε τα μακαρόνια με τις οδηγίες συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.

• Προσθέτουμε δύο κουταλιές σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα.

• Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και φρυγανισμένα ψίχουλα.

Πηγή: argiro.gr