Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρ απαντά σε απειλή βόμβας με ομοφοβικά κίνητρα με «γκέι μπύρα»

Μπαρ απαντά σε απειλή βόμβας με ομοφοβικά κίνητρα με «γκέι μπύρα»

H μπύρα δημιουργήθηκε για να δείξει «τη συνεχή δέσμευσή μας να είμαστε ένα ασφαλές μέρος για τα queer άτομα και όλα τα καλά, ευγενικά και αγαπητά άτομα στην πόλη μας», ανέφερε το μπαρ - παμπ.

Το Brewtorium Brewery & Kitchen, στο Όστιν του Τέξας δήλωσε στο Facebook τον Ιούνιο ότι αναγκάστηκε να «κλείσει για το υπόλοιπο της ημέρας» και να ακυρώσει το «θρυλικό drag brunch» του μετά από απειλή βόμβας. Η αστυνομία ερεύνησε τις εγκαταστάσεις και δεν βρήκε τίποτα ύποπτο.

Η νομοθεσία θα τιμωρούσε τις επιχειρήσεις με πρόστιμο 10.000 δολαρίων για τη φιλοξενία των λεγόμενων «σεξουαλικά προσανατολισμένων παραστάσεων», ενώ οι καλλιτέχνες θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για πλημμέλημα κατηγορίας Α, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση έως και ενός έτους και πρόστιμο 4.000 δολαρίων

Σε απάντηση, η παμπ λανσάρει «μια σούπερ δυνατή θολή διπλή IPA (India Pale Ale), φρουτώδη στο έπακρο με ροζ γκουάβα, πορτοκάλι και μάνγκο».

Ανακοινώνοντας την προσθήκη της μπύρας στο μενού τους, οι ιδιοκτήτες του χώρου έγραψαν στο Facebook ότι το προσωπικό «συγκεντρώθηκε και αποφάσισε να παρασκευάσει τη μεγαλύτερη γκέι μπύρα».

Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι η μπύρα δημιουργήθηκε για να δείξει «τη συνεχή δέσμευσή μας να είμαστε ένα ασφαλές μέρος για τα queer άτομα και όλα τα καλά, ευγενικά και αγαπητά άτομα στην πόλη μας».

«Ξεκάθαρα τρανσοφοβικές και μισογυνικές ρίζες»

Μέρος των εσόδων από την μπύρα θα διατεθεί στην οργάνωση Veterans For Equality, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που διοικείται από πρώην μέλη των ενόπλων δυνάμεων και παρέχει προστασία σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από περιθωριοποιημένες κοινότητες. Η ομάδα έχει βοηθήσει το μπαρ με εκδηλώσεις στο παρελθόν.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε έναν νόμο που θα απαγόρευε τις παραστάσεις drag στην πολιτεία.

Η νομοθεσία θα τιμωρούσε τις επιχειρήσεις με πρόστιμο 10.000 δολαρίων για τη φιλοξενία των λεγόμενων «σεξουαλικά προσανατολισμένων παραστάσεων», ενώ οι καλλιτέχνες θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για πλημμέλημα κατηγορίας Α, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση έως και ενός έτους και πρόστιμο 4.000 δολαρίων.

Η drag queen Brigitte Bandit, με έδρα το Όστιν, δήλωσε ότι ο νόμος έχει «ξεκάθαρα τρανσοφοβικές και μισογυνικές ρίζες», επειδή οι δεξιοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι «ο μόνος λόγος για τον οποίο κάποιος θα ήθελε να ντύνεται για να μοιάζει με γυναίκα είναι για να σεξουαλικοποιηθεί».

*Με πληροφορίες από: Pink News

Only in

Στην Κρήτη η θαλαμηγός του θρύλου του ΝΒΑ Μάικλ Τζόρνταν

Πριν από έξι μέρες η εντυπωσιακή θαλαμηγός του Μάικλ Τζόρνταν ήταν στη Νάξο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024