Με νέες διαμαρτυρίες για την κατάσταση διάλυσης που παρουσιάζει το ΕΣΥ ήρθε αντιμέτωπος ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτή τη φορά κατά την επίσκεψή του στη Λήμνο.

Υποστελέχωση, εξαντλητικά ωράρια εργασίας, χαμηλοί μισθοί συνθέτουν το σκηνικό, ωστόσο ο υπουργός Υγείας δεν δείχνει να πτοείται και διατυμπανίζει «την μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει».

Στο νησί της Λήμνου δε δίστασε να απαντήσει με φωνές και προσβολές σε φορείς και σωματεία, που κατήγγειλαν την κατάσταση στο νοσοκομείο. Χωρίς να πει τίποτε ωφέλιμο, ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να παρουσιάσει μία ειδυλλιακή κατάσταση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ κατηγόρησε τους κατοίκους ότι λένε ψέματα.

Στο νοσοκομείο του νησιού υπηρετούν 22 μόνιμοι γιατροί, τη στιγμή που προβλέπονται 44

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία φορέων και σωματείων μπήκε στο νοσοκομείο, όπου ο υπουργός είχε συνάντηση με τον διοικητή, ζητώντας στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό. Όπως ανέφεραν, αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα, καθώς στο νοσοκομείο του νησιού υπηρετούν 22 μόνιμοι γιατροί, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης ιατρών του νοσοκομείου Λήμνου, τη στιγμή που ο οργανισμός προβλέπει 44.

Δείτε βίντεο από τη συνάντηση φορέων και σωματείων με τον υπουργό

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για «μεγάλη πρόοδο» στο νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια και άρχισε να κατηγορεί τους κατοίκους ότι λένε ψέματα. «Έρχεστε για πολιτικούς λόγους να πείτε ψέματα», τόνισε.

«Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Εμείς ζούμε εδώ. Ελάτε να ζήσετε εδώ να δείτε τι θα αντιμετωπίσετε. 400 ευρώ τα δύο άτομα το εισιτήριο για Αθήνα. Είναι ζητήματα ζωής, δεν είναι θέμα χρόνου. Εσείς μιλάτε με νούμερα, εμείς ζούμε εδώ πέρα. Μιλάτε εκ του ασφαλούς», απάντησε η αντιπροσωπεία στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος στη συνέχεια, βλέποντας ότι ήταν στριμωγμένος, άρχισε τις προσβολές.

«Εγώ εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα από τα 12, δεν είμαι κανένας άνεργος, ούτε δημόσιος υπάλληλος της ΑΔΕΔΥ. Είμαι του ιδιωτικού τομέα. Δεν είμαι μόνιμος, είμαι κανονικός εργαζόμενος», είπε προκλητικά ο υπουργός Υγείας.

«Ψευδής η εικόνα ότι το νοσοκομείο καταρρέει»

Μάλιστα, στις δηλώσεις του μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι «το νοσοκομείο της Λήμνου τα τελευταία 4 χρόνια έχει πολύ μεγάλη πρόοδο με 91% κάλυψη του προσωπικού του».

Όπως είπε, «έχει αποκτήσει ογκολόγο που δεν είχε ποτέ. Έχει καινούργια μονάδα τεχνητού νεφρού με ολοκαίνουρια μηχανήματα, με συνέπεια να μπορεί να εξυπηρετεί ασθενείς με προβλήματα στα νεφρά τους σε πρωτοφανή υψηλό ρυθμό για τα δεδομένα του νησιού αυτού, που δεν είχε ποτέ στην ιστορία. Άμεσα θα εγκριθεί ο νέος κανονισμός για να μπορούμε να φέρουμε δύο επιπλέον παθολόγους στο νησί ώστε να συμπληρωθεί το παθολογικό του τμήμα. Προκηρύσσουμε με τα νέα κίνητρα τις θέσεις του καρδιολόγου, του ακτινολόγου και του Γενικού χειρουργού ώστε να μπορέσουμε να συμπληρώσουμε και αυτές τις ειδικότητες».

»Πάντως, σε γενικές γραμμές η εικόνα που πάλι πήγαν να δημιουργήσουν κάποιοι για ένα νησί που δεν έχει νοσοκομείο και ένα νοσοκομείο που καταρρέει, είναι απολύτως ψευδής και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του νοσοκομείου, γιατί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά αυτά τα 4 χρόνια και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που κρατάει το νοσοκομείο αυτό σε ένα υψηλό επίπεδο», κατέληξε.