Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Λάρισα: Θερμή «υποδοχή» ετοιμάζουν οι Θεσσαλοί στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν χρόνο από την κακοκαιρία «Daniel»

Λάρισα: Θερμή «υποδοχή» ετοιμάζουν οι Θεσσαλοί στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν χρόνο από την κακοκαιρία «Daniel»

Ξεσηκωμός σε Λάρισα και Βόλο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πληγωμένη Θεσσαλία. Καλέσματα φορέων στην Πλατεία της Νίκαιας, στη Λάρισα, «κόντρα στον εμπαιγμό και την κοροϊδία».Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει «στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση» της περιοχής.

Βαρύ είναι το κλίμα στη Θεσσαλία για την κυβέρνηση έναν χρόνο από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel». Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει το πρωί της Δευτέρας (02/09) στην Περιφέρεια και το πρωί θα επισκεφθεί τη Φαρκαδόνα και στη συνέχεια τη Μεταμόρφωση, τον Παλαμά, το Μουζάκι Καρδίτσας και το απόγευμα τη Λάρισα.

Το απόγευμα, στις 17:00, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με τίτλο: «Στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας», στο δημαρχείο Κιλελέρ με την αξιωματική αντιπολίτευση να αναμένει «φιέστα για να ανακοινώσει αντιπλημμυρικά έργα» και τους πλημμυροπαθείς να παραμένουν αγανακτισμένοι και να καλούν σε δυνάμωμα του αγώνα τους.

Σε Φαρκαδόνα, Μεταμόρφωση, Παλαμά, Μουζάκι Καρδίτσας και τελικό σταθμό το δημαρχείο Κιλελέρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Παγασητικός κόλπος έχει πνιγεί από νεκρά ψάρια, ως αποτέλεσμα της περσινής πλημμύρας, και οι πολίτες της περιοχής έχουν οδηγηθεί στην απόγνωση.

Οικολογική καταστροφή στη Μαγνησία

Τα καλέσματα στη Λάρισα

Η αδράνεια της κυβέρνησης εδώ κι έναν χρόνο αποτυπώνεται στα καλέσματα για θερμή «υποδοχή» του πρωθυπουργού στη Λάρισα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου το απόγευμα (16.30) διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και οι Επιτροπές Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, Αγίου Θωμά, Νέας Σμύρνης, ΑΤΑ, Φαλάνης και Κουλουρίου στη Νίκαια.

«Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση από κοινού με την Περιφερειακή Αρχή με την παρουσία και του πρωθυπουργού οργανώνουν φιέστες για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και την δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση των πλημμυροπαθών» αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζοντας πως δεν έχουν καμία προσδοκία από τα σχέδια (…).

Καλούν σε δυνάμωμα του αγώνα τους «για να μείνουμε στον τόπο μας» (…), «κόντρα στον εμπαιγμό και την κοροϊδία».

Χωριό «φάντασμα« ο Βλοχός στο νομό Καρδίτσας μετά το πέρασμα του «Daniel»

Στη Λάρισα αναμένεται να μεταβούν και Βολιώτες. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου «Πολίτες Μαγνησίας για την Υγεία και το Περιβάλλον» η απόφαση πάρθηκε μετά την χθεσινή συνάντηση φορέων, συλλόγων και πολιτών στο ΤΕΕ για το επίμαχο ζήτημα των νεκρών.

Ο σύλλογος θα συμμετέχει στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νίκαια μαζί με τους άλλους φορείς και συλλόγους των νομών Μαγνησίας και Λάρισας.

Σφοδρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για «αδράνεια» της κυβέρνησης μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ που «δεν είναι απλώς προκλητική» αλλά είναι και «επικίνδυνη». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως «ολόκληρη η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου ολική καταστροφή, που έχει δραματικές συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία της περιοχής». Και ο κ. Μητσοτάκης «αντί να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες, βρήκε μία ακόμη ευκαιρία για μπίζνες με ολλανδικές εταιρείες, αγνοώντας προκλητικά την εγχώρια επιστημονική κοινότητα».

Τα νερά έχουν καλύψει τα πάντα στον κάμπο

Για μία ακόμη φορά, σημειώνει το κόμμα της Κουμουνδούρου, «αποδεικνύεται ότι η «αριστεία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαντλείται στις φιέστες και στο μοίρασμα δημόσιου χρήματος σε φίλους και ημέτερους. Κι όλα αυτά τη στιγμή που μία ολόκληρη Περιφέρεια βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την καταστροφή».

Only in

«Οι επενδυτές στη Βόρεια Ελλάδα είναι Βούλγαροι από σκιώδεις ομάδες

Το ρεπορτάζ των βουλγαρικών ΜΜΜΕ κάνει και αυτό λόγο για τη δραστηριότητα βουλγαρικών και ρωσικών εγκληματικών οργανώσεων σε τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Καβάλα, η Θάσος και η Χαλκιδική!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024