Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Θα πάει ενωμένος στη ΔΕΘ; – «Χάσαμε 5 χρόνια», διαμηνύει ο Κασσελάκης, που θέλει «νέο κόμμα»

ΣΥΡΙΖΑ: Θα πάει ενωμένος στη ΔΕΘ; – «Χάσαμε 5 χρόνια», διαμηνύει ο Κασσελάκης, που θέλει «νέο κόμμα»

Εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας ζητούν οι διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ - «Μολών λαβέ» απαντά ο Κασσελάκη και (προ)καλεί τον Τσίπρα να παρέμβει ευθέως - Συνεχίζει τις επιθέσεις ο «παρών» Πολάκης

Η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει, ενώ τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα» συνεχίζονται, την ώρα που το «στοίχημα» της ΔΕΘ αποτελεί προτεραιότητα για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος – τόσο προ γάμου στην Κρήτη όσο και μετά – επιμένει να διαμηνύει στους διαφωνούντες να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον του, εάν θέλουν εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης, ο άλλοτε «φανατικός» υποστηρικτής Κασσελάκη και πρώτος υπερασπιστής του στην υπόθεση της διάσπασης που οδήγησε στη Νέα Αριστερά, κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει με κάθε τρόπο «παρών» – αρχικά, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και… εν γένει.

Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να «τσιγκλάει» τον Αλέξη Τσίπρα, (προ)καλώντας τον «να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκτενόμενα στον χώρο μας, χωρίς ‘κύκλους’ και ‘διαρροές’. Καθαρά και ανοικτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο και η τοποθέτησή του απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα», όπως είπε σε συνέντευξή του στην Real News.

Προς το παρόν, ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός ουδεμία διάθεση παρέμβασης σε άλλο ένα εσωκομματικό «μπάχαλο» φαίνεται να έχει, ενώ οι «87» διαμηνύουν στον κ. Κασσελάκη πως η επιμονή του να βλέπει τον Τσίπρα πίσω από κάθε διαφωνία με τις πολιτικές και την στρατηγική του ιδίου έχει κουράσει.

Ταυτόχρονα, η ομάδα των «87» μελετά τις κινήσεις της ενόψει Κεντρικής Επιτροπής, όπου όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, αλλά όπως δήλωσε τηλεοπτικά και η Όλγα Γεροβασίλη, προτιμούν να προκηρύξει εκλογές ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης παρά να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον του…

«Σέβομαι τους πάντες, αλλά δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν, καθώς δεν με κρατάει κανένας. Θέλω να κτίσω ένα κόμμα της συλλογικής δημοκρατίας, καινοτόμο και ελκυστικό. Όχι μια αρένα αντιπαράθεσης μεγάλων ‘εγώ’. Αν υπάρχουν διαφορετικά πολιτικά σχέδια για το κόμμα μας, τη δομή, τη λειτουργία και το πρόγραμμά του, που να δικαιολογούν άλλη μια εσωκομματική εκλογή, ας κατατεθούν», διαμηνύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν φαίνεται πρόθυμος να πάει σε κάλπες χωρίς να προκληθεί.

Ούτε και ο Παύλος Πολάκης έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του για το τι πρόκειται να πράξει, χωρίς να έχει αποκλείσει πάντως την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Κασσελάκη, η οποία, όση δύναμη κι αν διαθέτει ο βουλευτής Χανίων, μάλλον θα χρειαστεί και τη «συνδρομή» των «87», προκειμένου να «περάσει» η πρόταση και να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά σε εκλογές ηγεσίας.

Το στοίχημα της ΔΕΘ και το «νέο κόμμα» Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, ετοιμάζεται για το «βάπτισμα του πυρός» ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, δηλώνοντας πως «θα παρουσιάσουμε τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας για μια ‘οικονομία της ασφάλειας’, που θα επιτρέπει σε κάθε πολίτη να ζει, να εργάζεται και να επιχειρεί αξιοπρεπώς, αλλά και θα καθιστά το κράτος εγγυητή για την παροχή αναβαθμισμένων βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, σύγχρονων υποδομών και κοινωνικής προστασίας των πιο ευάλωτων. Αυτή τη στιγμή, εργαζόμαστε ώστε να είναι η πρότασή μας ολοκληρωμένη και καινοτόμα», όπως είπε.

Χωρίς να λείψουν οι αιχμές για την ηγεσία Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως «στόχος μας είναι το κόμμα που ανανεώνουμε εκ βάθρων (έστω και διά πυρός και σιδήρου!) να μπορέσει να απειλήσει και τελικά να γκρεμίσει την ηγεμονία της Δεξιάς».

«Είναι τιμή μου να ηγούμαι αυτής της μεγάλης και αναγκαίας προσπάθειας που άργησε πολύ και γι αυτό εξελίσσεται με οδύνες και αναταράξεις», υποστήριξε, σημειώνοντας με νόημα ότι «χάσαμε πέντε χρόνια χωρίς ν’ αλλάξουμε το κόμμα μας και τα αποτελέσματα ήταν καταδικαστικά. Θα το πράξουμε τώρα με θάρρος, τόλμη και χωρίς να υπολογίζουμε το όποιο πρόσκαιρο πολιτικό κόστος. Κι αυτό, διότι μοναδικός μας στόχος είναι να ξανασηκώσουμε στα πόδια της την προοδευτική παράταξη».

Σε κάθε περίπτωση, τα «φάουλ» που χρεώνει η εσωκομματική αντιπολίτευση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λίγα – την παραίτηση Όθωνα Ηλιόπουλου, με στόχο την είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή, την «καρατόμηση» του Σωκράτη Φάμελλου από την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την αναβάθμιση του Νίκου Παππά, αλλά και τη γενικότερη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που, όπως έχει το δικαίωμα, έζησε την προσωπική του στιγμή στα Χανιά για… τέσσερα μερόνυχτα, την ώρα που, όπως τονίζουν οι διαφωνούντες, τα οικονομικά του κόμματος είναι δύσκολα και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτοι…

Only in

«Οι επενδυτές στη Βόρεια Ελλάδα είναι Βούλγαροι από σκιώδεις ομάδες

Το ρεπορτάζ των βουλγαρικών ΜΜΜΕ κάνει και αυτό λόγο για τη δραστηριότητα βουλγαρικών και ρωσικών εγκληματικών οργανώσεων σε τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Καβάλα, η Θάσος και η Χαλκιδική!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024