Σόου από Πολυχρόνη-Ευαγγέλου στη Λιβαδειά και νίκη για την ΑΕΚ με σκορ 3-0 επί του Λεβαδειακού, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague.

Ο διαιτητής και ο Varίστας της αναμέτρησης έκλεισαν τα μάτια σε τρία πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού και στο επιθετικό φάουλ του Κοϊτά στο πρώτο γκολ.

Μία από τις χειρότερες διαιτησίες των τελευταίων ετών, με τον Πολυχρόνη και τον Ευαγγέλου να κάνουν τα πάντα για να πάρει η ΑΕΚ το τρίποντο της νίκης. Μια διαιτησία βγαλμένη από τα σκοτεινά χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον διαιτητή και τον VARίστα να προκαλούν την οργή των γηπεδούχων, αλλά και ολόκληρης της φίλαθλης κοινής γνώμης, που δεν πίστευε στα μάτια της όσα έβλεπε να εκτυλίσσονται στο γήπεδο της Λιβαδειάς.

«Έπνιξαν» τρία πέναλτι

Η πρώτη στιγμή στον αγώνα ανήκε στην ΑΕΚ, με τον Πήλιο να γεμίζει από αριστερά, αλλά να μην βρίσκει κάποιον συμπαίκτη του και την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 15’ μετά από σουτ του Όζμπολτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μουκουντί και έφυγε κόρνερ, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι. Μια ξεκάθαρη φάση στην οποία όμως ο διαιτητής Φώτης Πολυχρόνης και ο VARίστας, Ευάγγελος Ευαγγέλου, δεν καταλόγισαν πέναλτι ως όφειλαν, προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις των Βοιωτών.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Λαμέλα κράτησε τον Λαμαράνα, με τον ποδοσφαιριστή του Λεβαδειακού να πέφτει στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Αργεντινού. Όμως, για μια ακόμα φορά οι Πολυχρόνης και Ευαγγέλου έκλεισαν προκλητικά τα μάτια. Στο 28’ ο Βίντα έριξε αγκωνιά στον Πεντροζο μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά και πάλι διαιτητής και VARίστας έκλεισαν τα μάτια, προκαλώντας την οργή των παικτών και του πάγκου του Λεβαδειακού.

Επιθετικό φάουλ στο 0-1

Μία ακόμη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό στο 34′. Ο Τσάπρας έδωσε στον Όζμπολτ, ο τελευταίος πήγε να κατεβάσει, τον πρόλαβε ο Στρακόσα που έδιωξε και στο ριμπάουντ το σουτ του Τσάπρα έφυγε άουτ. Στο 45′ η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Η μπάλα έφτασε με κάποιον τρόπο στον Κοϊτά, ο οποίος βρήκε χώρο στην περιοχή, έπιασε το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα με ωραίο τρόπο στην αριστερή γωνία του Γκροφ για το 0-1 της «Ένωσης». Έτσι έληξε και το πρώτο ημίχρονο.

Ένα γκολ στο φινάλε του πρώτου, ένα γκολ και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου για την ΑΕΚ. Ο Λιβάι πάσαρε για τον Ελίασον, με τον τελευταίο να φέρνει την μπάλα στο αριστερό, να πιάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αφού η μπάλα κόντραρε πρώτα στο κεφάλι του Λιάγκα. 0-2 στο 53′.

Στο 62′ οι παίκτες της ΑΕΚ αναπτύχθηκαν πολύ όμορφα με Λαμέλα και Λιούμπιτσιτς, η μπάλα έφτασε στον Λιβάι, αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Η βραδιά είχε ένα ακόμη γκολ για την «Ένωση». Σέντρα του Μάνταλου από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Γκατσίνοβιτς έπιασε την κεφαλιά, ο Γκροφ υπολόγισε λάθος την πορεία της μπάλας και έτσι έγινε το 0-3 για την «Ένωση» στο 82′. Τίποτε άλλο δεν έγινε στην αναμέτρηση, με το 3-0 υπέρ της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα να είναι το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Τσάπρας, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Βήχος, Πλέγας (72’ Μεχία), Λαμαράνα , Γιαννιώτας, Μπάλτσι, Πεντρόσο (69’ Γιόκε), Όζμπολτ (69’ Ρόμο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Μουκουντί, Πήλιος, Ρότα, Βίντα, Σιμάνσκι (80′ Μάνταλος), Λιούμπισιτς (63’ Περέιρα), Λαμέλα (80′ Φερνάντες), Κοϊτά (63’ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (74’ Πινέδα), Γκαρσία