Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Θαυμασμός για την μία και λύπηση για την άλλη

Θαυμασμός για την μία και λύπηση για την άλλη

Ο περίπατος της Λίβερπουλ και τα χάλια της Γιουνάιτεντ

Το ντέρμπι στο Ολντ Τράφορντ ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Λίβερπουλ απέδωσε την πραγματικότητα για την κατάσταση των δύο ομάδων και την διαφορά που της χωρίζει.

Η διαφορά λοιπόν είναι χαώδης (υπέρ της Λίβερπουλ) και η πραγματικότητα σκληρή για την Γιουνάιτεντ, καθώς η εικόνα των δύο ομάδων στο «θέατρο των ονείρων» ήταν η μέρα με τη νύχτα.

Η Λίβερπουλ έκανε περίπατο στην έδρα της Γιουνάιτεντ κι εύκολα θα μπορούσε να πετύχει έξι και εφτά γκολ, κόντρα σε μια ομάδα που δεν ήξερε που πατάει και που βρίσκεται.

Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς και διέλυσαν την μεσαία γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το έπραξαν μάλιστα με τόσο εμφατικό τρόπο που είναι βέβαιο πως και ο… Γιούργκεν Κλοπ θα ζήλευσε την προσήλωση που είχε η πρώην ομάδα του στο ασφυκτικό πρέσινγκ.

Ο Σλοτ παρουσίασε μια ομάδα που ήξερε να εκμεταλλευτεί τα κενά της αντιπάλου του και οι μπάλες που έκλεψαν οι φιλοξενούμενοι στην μεσαία γραμμή, τους έδωσαν την δυνατότητα στους να «πληγώσουν» την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Δύο γκολ πέτυχε η Λίβερπουλ με πανομοιότυπο τρόπο, κλέβοντας την μπάλα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ο Τεν Χαγκ παρακολουθούσε την ομάδα του ανήμπορη ν’ αντιδράσει.

Ο Χράφενμπερχ «κατάπιε» τον Κασεμίρο και τους άλλους χαφ της Γιουνάιτεντ, με αποτέλεσμα η Λίβερπουλ να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.

Οι «κόκκινοι», παρά την αποχώρηση του Κλοπ, δείχνουν ότι έχουν τα «θεμέλια» για ν’ αντέξουν στην πίεση του πρωταθλητισμού σε αντίθεση με την Γιουνάιτεντ που παραπαίει.

Από την μία λοιπόν θαυμασμός για την Λίβερπουλ και απ’ την άλλη μια ομάδα για λύπηση που προσπαθεί να θυμηθεί τα περασμένα μεγαλεία αλλά αδυνατεί να τα πλησιάσει.

Και το χειρότερο για την Γιουνάιτεντ είναι πως δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα. Μετά από τρεις αγωνιστικές η ομάδα του Μάντσεστερ έχει ήδη δύο ήττες και επί της ουσίας κανείς δεν πιστεύει πως αυτή η Γιουνάιτεντ μπορεί να τα πάει καλύτερα από πέρυσι. Χειρότερα ναι καλύτερα όχι.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως το τελικό σκορ είναι άκρως τιμητικό για τους γηπεδούχους καθώς η Λίβερπουλ είχε καλές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ, απέναντι σε μια ομάδα η οποία απλά παρακολουθούσε χωρίς να έχει δυνατότητα «απάντησης».

Δυστυχώς για τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η χρονιά φαίνεται να χάνεται σε ότι αφορά την Πρέμιερ Λιγκ και τα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα (στην μετά Σερ Άλεξ εποχή) θα γίνουν δώδεκα στο φινάλε της σεζόν.

Και πως να μη γίνουν όταν η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ είναι… έτη φωτός μπροστά από την πάλαι ποτέ πανίσχυρη Γιουνάιτεντ.

Τι χρειάζεται για ν’ αλλάξει η κατάσταση και να φανεί φως στο «θέατρο των ονείρων»; Το θέμα δεν είναι οικονομικό καθώς η αγγλική ομάδα δαπανά πολλά χρήματα για μεταγραφές.

Ωστόσο υπάρχουν ζητήματα επιλογών και φυσικά το θέμα του προπονητή, καθώς όλοι πλέον θεωρούν ότι ο Τεν Χαγκ δεν μπορεί να δώσει όραμα πρωταθλητισμού ή προοπτική εξέλιξης.

Τώρα αυτό που απομένει είναι να δούμε αν η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου θ’ αποφασίσει την απομάκρυνση του Ολλανδού τεχνικού ή αν θα στηρίξει για ακόμα μια φορά τον Τεν Χαγκ.

Only in

Το στοίχημα της Ουκρανίας στη Ρωσία δεν έχει ακόμα καταφέρει να σταματήσει την ανατολική επίθεση της Μόσχας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποβαθμίζει την εισβολή στη Ρωσία και διατηρεί το επίκεντρο της προσοχής του στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024