Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκαν το Σάββατο (31/8) η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας -τέταρτη στη σειρά για τον θρόνο- με τον αγαπημένο της, τον αμφιλεγόμενο για πολλούς σαμάνο Ντούρεκ Βέρετ.

Η 52χρονη πριγκίπισσα και ο 49χρονος Αμερικανός πνευματικός γκουρού γνωρίστηκαν το 2019, όταν τους σύστησε ένας κοινός φίλος, και τρία χρόνια αργότερα ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους.

Το ζευγάρι συνόδευσαν στη γραφική πόλη Γκειράνγκερ βασιλείς από τη Σουηδία και τη Νορβηγία, καθώς και φίλοι, influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και νορβηγικές διασημότητες.

Η Μάρθα Λουίζα, κόρη του βασιλιά Χάραλντ και της βασίλισσας Σόνια, παραιτήθηκε από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα το 2022

Ο γάμος ήταν το αποκορύφωμα εορταστικών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν από την Πέμπτη (29/8) με ένα ονειρικό ταξίδι με πλοίο στο γραφικό φιορδ Γκειράνγκερ.

Η γαμήλια τελετή, που έγινε σε σκηνή, που ήταν ανοιχτή μόνο στα μέσα ενημέρωσης που ήταν χορηγοί της εκδήλωσης, δεν μεταδόθηκε από την τηλεόραση, σε αντίθεση με τον πρώτο γάμο της πριγκίπισσας το 2002 που έγινε στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της χώρας.

Η Μάρθα Λουίζα, κόρη του βασιλιά Χάραλντ και της βασίλισσας Σόνια, παραιτήθηκε από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα το 2022 για να μπορέσει να ασχοληθεί πιο ελεύθερα με τα δικά της επιχειρηματικά εγχειρήματα. Όπως δήλωσε, η ίδια και ο Βέρετ θα απέχουν από τη χρήση του τίτλου της ως πριγκίπισσας σε εμπορικό πλαίσιο.

Το ζευγάρι έχει επικριθεί από το Παλάτι και μέλη του Κοινοβουλίου για τη σύνδεση των εμπορικών δραστηριοτήτων με τη βασιλική ιδιότητα της Μάρθας Λουίζας.

Ο πρώτος γάμος της πριγκίπισσας με τον Νορβηγό συγγραφέα Άρι Μπεν, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά, έληξε με διαζύγιο το 2017.

Η Μάρθα Λουίζα, όπως υπενθυμίζει το Reuters, προκάλεσε αντιδράσεις το 2007 όταν ανακοίνωσε ότι είναι μάντισσα και ότι είχε ιδρύσει μια σχολή για να βοηθά τους ανθρώπους διδάσκοντάς τους πώς να μιλούν με τους αγγέλους.

O Βερέτ γίνεται με τον γάμο μέλος της διευρυμένης βασιλικής οικογένειας της χώρας, όπως ορίζεται από το Παλάτι, αλλά όχι του βασικού βασιλικού οίκου της Νορβηγίας, ο οποίος περιλαμβάνει μόνο τον μονάρχη και τους δύο επόμενους στη σειρά διαδοχής του θρόνου καθώς και τους συζύγους τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνει πρίγκιπας.

Δείτε φωτογραφίες από τον γάμο