Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το χωριό Τσερκάσκα Λοζόβα, στην Ουκρανία, με τηλεκατευθυνόμενες βόμβες, προκαλώντας ζημιές σε μια πολυκατοικία

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και δέκα ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσική βομβιστική επίθεση στην Ουκρανία, σε ένα χωριό στην επαρχία του Χαρκόβου, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Ολέχ Σινιεχούμποφ.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το χωριό Τσερκάσκα Λοζόβα με τηλεκατευθυνόμενες βόμβες, προκαλώντας ζημιές σε μια πολυκατοικία, σύμφωνα με τον Σινιεχούμποφ.

Επίθεση στην πόλη Χάρκοβο, σκότωσε χθες Παρασκευή επτά ανθρώπους

Διασώστες και γιατροί εργάζονται για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, πρόσθεσε.

Μια παρόμοια ρωσική επίθεση στην πόλη Χάρκοβο, σκότωσε χθες Παρασκευή επτά ανθρώπους, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 24 ρωσικά drones

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 24 από 52 εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα (drones) σε επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας σε οκτώ περιοχές στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Πολεμική Αεροπορία.

Σε ανάρτησή της στην εφαρμογή Telegram, η ΠΑ ανέφερε πως 25 drones Σαχίντ έπεσαν μόνα τους και άλλα τρία κατευθύνθηκαν προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από τις επιθέσεις ή για πρόκληση σοβαρών ζημιών.

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί μέσα ηλεκτρονικού πολέμου καθώς και κινητές ομάδες και αντιαεροπορικά συστήματα για να αποκρούσει τα συχνά ρωσικά πλήγματα με drones και πυραύλους.

Αντιαεροπορικές σειρήνες ήχησαν αρκετές φορές στη διάρκεια των νυχτερινών επιθέσεων με drones, με τους κατοίκους να σπεύδουν στα καταφύγια μέσα στη νύχτα.

Στην πρωτεύουσα Κίεβο, όπου ο συναγερμός διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, ήταν η τέταρτη επίθεση με drones αυτή την εβδομάδα. Όλα τα drones που είχαν στόχο την πόλη καταρρίφθηκαν και δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του δήμου του Κιέβου.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε επίσης ρωσικά drones στις επαρχίες Πολτάβα, Τσερκάσι, Κιροβοχράντ και Ντνιπροπετρόφσκ στην κεντρική Ουκρανία, στις επαρχίες Τσερνίχιβ και Σούμι στον βορρά και στην επαρχία Μικολάιφ στον νότο.

Περιφερειακοί αξιωματούχοι στην επαρχία Τσερκάσι δήλωσαν πως συντρίμμια από drones προκάλεσαν ζημιές σε αρκετές ιδιωτικές κατοικίες.

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν επίσης πέντε πυραύλους στη διάρκεια της επίθεσης, ανέφερε η ουκρανική ΠΑ, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Only in

Πώς η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την έλλειψη προσιτής στέγης για νέους

Η στεγαστική κρίση που πλήττει τους νέους γίνεται «εργαλείο» στα χέρια λαϊκιστών ηγετών. Υπόσχονται λύσεις, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να ενοχοποιούν τους μετανάστες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024