Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σαντορίνη: Ζαχαροπλαστείο έφτιαξε παγωτό με γεύση… τζατζίκι

Σαντορίνη: Ζαχαροπλαστείο έφτιαξε παγωτό με γεύση… τζατζίκι

O ζαχαροπλάστης ανέφερε πως είναι «ευγενικοί στο σκόρδο».

Άκρως καλοκαιρινό αλλά και άκρως ελληνικό.

Μεγάλη έμπνευση είχε ένας ζαχαροπλάστης στη Σαντορίνη, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα παγωτό με ιδιαίτερη γεύση.

‘Οι περίεργες γεύσεις που έχουμε είναι ελιά, τζατζίκι και το vinsanto’

Μιλώντας στην κάμερα του MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», αποκάλυψε πως οι πιο περίεργες γεύσεις σε παγωτό που διαθέτει στο κατάστημά του είναι αυτές της ελιάς και του τζατζικιού, που όπως είπε μπορούν να καταναλωθούν μαζί γιατί ταιριάζουν.

«Βγάζουμε γύρω στους 80 κωδικούς, αυτή την στιγμή οι περίεργες που έχουμε είναι ελιά, τζατζίκι και το vinsanto το οποίο είναι το τοπικό κρασί του νησιού».

Ο παρουσιαστής Ζήσης Μούσιος σχολίασε μάλιστα, το πώς ένα ζευγάρι μπορεί να φάει παγωτό – τζατζίκι χωρίς να μυρίζει σκόρδο.

«Την ελιά την ακούω, τη δέχομαι και το παραδοσιακό σας ποτό. Να είμαι τουρίστας στην Ελλάδα και να ακούω ok let’s try tzatziki, το καταλαβαίνω! Αλλά τώρα αν έρθουμε ζευγαράκι εκεί και να σου πω μωρό μου να φας παγωτό και θα είναι τζατζίκι. Πρέπει να φάμε κι οι δύο για να μη μυριζόμαστε ή είμαστε εντάξει με τον έναν; Να φάμε κι οι δύο για καλό ή για κακό παγωτό τζατζίκι. Την ελιά την έχω ακούσει, το τζατζίκι με συγκλόνισε», είπε ο παρουσιαστής.

Ο ζαχαροπλάστης ωστόσο, έσπευσε να καθησυχάσει λέγοντας πως είναι αρκετά ευγενικοί με το σκόρδο.

Δείτε το βίντεο

Ποιά η διαφορά ανάμεσα σε ένα Gelato και ένα παγωτό

O ζαχαροπλάστης Νίκος Ζώτος ειδικεύεται στο gelato το οποίο είναι διαφορετικό από το παγωτό στην υφή, τα λιπαρά και τον αέρα που έχει μέσα, όπως εξήγησε.

«Το παγωτό είναι κάτι που θα βρείτε κυρίως στις βιομηχανίες, δεν είναι κάτι που θα βρείτε σε βιοτεχνίες», λέει.

Το παγωτό παρασκευάζεται από γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και κρόκους αυγών αλλά το gelato παρασκευάζεται από  λιγότερη κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και πολύ σπάνια από κρόκους αυγού , και έτσι έχει λιγότερα λιπαρά.

Must in

Θρυλική καρδιά ο Σέστιτς!

Ο παλιός άσος του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα αναρρώνει μετά την πετυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε αφού η ζωή του ήταν σε άμεσο κίνδυνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο