Άκρως καλοκαιρινό αλλά και άκρως ελληνικό.

Μεγάλη έμπνευση είχε ένας ζαχαροπλάστης στη Σαντορίνη, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα παγωτό με ιδιαίτερη γεύση.

‘Οι περίεργες γεύσεις που έχουμε είναι ελιά, τζατζίκι και το vinsanto’

Μιλώντας στην κάμερα του MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», αποκάλυψε πως οι πιο περίεργες γεύσεις σε παγωτό που διαθέτει στο κατάστημά του είναι αυτές της ελιάς και του τζατζικιού, που όπως είπε μπορούν να καταναλωθούν μαζί γιατί ταιριάζουν.

«Βγάζουμε γύρω στους 80 κωδικούς, αυτή την στιγμή οι περίεργες που έχουμε είναι ελιά, τζατζίκι και το vinsanto το οποίο είναι το τοπικό κρασί του νησιού».

Ο παρουσιαστής Ζήσης Μούσιος σχολίασε μάλιστα, το πώς ένα ζευγάρι μπορεί να φάει παγωτό – τζατζίκι χωρίς να μυρίζει σκόρδο.

«Την ελιά την ακούω, τη δέχομαι και το παραδοσιακό σας ποτό. Να είμαι τουρίστας στην Ελλάδα και να ακούω ok let’s try tzatziki, το καταλαβαίνω! Αλλά τώρα αν έρθουμε ζευγαράκι εκεί και να σου πω μωρό μου να φας παγωτό και θα είναι τζατζίκι. Πρέπει να φάμε κι οι δύο για να μη μυριζόμαστε ή είμαστε εντάξει με τον έναν; Να φάμε κι οι δύο για καλό ή για κακό παγωτό τζατζίκι. Την ελιά την έχω ακούσει, το τζατζίκι με συγκλόνισε», είπε ο παρουσιαστής.

Ο ζαχαροπλάστης ωστόσο, έσπευσε να καθησυχάσει λέγοντας πως είναι αρκετά ευγενικοί με το σκόρδο.

Δείτε το βίντεο

Ποιά η διαφορά ανάμεσα σε ένα Gelato και ένα παγωτό

O ζαχαροπλάστης Νίκος Ζώτος ειδικεύεται στο gelato το οποίο είναι διαφορετικό από το παγωτό στην υφή, τα λιπαρά και τον αέρα που έχει μέσα, όπως εξήγησε.

«Το παγωτό είναι κάτι που θα βρείτε κυρίως στις βιομηχανίες, δεν είναι κάτι που θα βρείτε σε βιοτεχνίες», λέει.

Το παγωτό παρασκευάζεται από γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και κρόκους αυγών αλλά το gelato παρασκευάζεται από  λιγότερη κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και πολύ σπάνια από κρόκους αυγού , και έτσι έχει λιγότερα λιπαρά.