Τόσο ο βρετανικός οίκος μόδας Vivienne Westwood όσο και η λονδρέζικη μάρκα skate Palace είναι διάσημοι για την ξεχωριστή και ανατρεπτική προσέγγισή τους στη μόδα. Τώρα οι δύο τους συνδυάζουν τις επαναστατικές τους δυνάμεις καθώς συνεργάζονται για μια capsule συλλογή.

«Το να ζωντανέψουμε αυτή τη συλλογή ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και θέλαμε να φωτογραφίσουμε τη συλλογή στο Λονδίνο, το κοινό μας σπίτι. Το Palace είναι ανεξάρτητο, η Vivienne Westwood είναι ανεξάρτητη και εμείς θαυμάζουμε την ανεξαρτησία»

Η συλλογή που λανσάρεται στις 6 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ και skateboards. Μια δήλωση περιγράφει τη συνεργασία μεταξύ των δύο οίκων ως «γεννημένη από το ανατρεπτικό και πολιτικό πνεύμα που μοιράζονται και οι δύο» και «χτισμένη πάνω στους αντίστοιχους κώδικες των οίκων, με την κουλτούρα και το χιούμορ στην καρδιά των σχεδίων».

Η αντι-καθεστωτική σχεδιάστρια πέθανε το 2022 σε ηλικία 81 ετών και η μάρκα διοικείται πλέον από τον σύζυγό της, τον σχεδιαστή Andreas Kronthaler. Η Palace ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2009 από τον Lev Tanju και τον Gareth Skewis και γρήγορα εξελίχθηκε από μια underground μάρκα skate σε έναν παγκόσμιο κολοσσό streetwear.

«Mια πολύ παιχνιδιάρικη άσκηση»

«Η συνεργασία με τη Vivienne Westwood, είναι κάτι τεράστιο για εμάς: τους αγαπάμε και τους αγαπούσαμε πάντα», ανέφερε o Tanju σε δήλωσή του. «Το να ζωντανέψουμε αυτή τη συλλογή ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και θέλαμε να φωτογραφίσουμε τη συλλογή στο Λονδίνο, το κοινό μας σπίτι. Το Palace είναι ανεξάρτητο, η Vivienne Westwood είναι ανεξάρτητη και εμείς θαυμάζουμε την ανεξαρτησία».

Για την κοινή συλλογή τα ξεχωριστά λογότυπα των δύο εταιρειών συγχωνεύτηκαν. Η Palace είναι γνωστή για το τριγωνικό λογότυπό της, γνωστό ως Tri-Ferg, ενώ η σφαίρα της Westwood παραπέμπει σε βασιλικά διακριτικά που περιλαμβάνουν γρύπες και σταυρό. Για τη συνεργασία, ένα νέο συγχωνευμένο λογότυπο υπάρχει σε μπλουζάκια και είναι διασκορπισμένο σε τζιν σακάκια και ασορτί τζιν παντελόνια.

Υπάρχουν επίσης κορσέδες, σήμα κατατεθέν της Westwood, η οποία αναβίωσε για πρώτη φορά το ένδυμα το 1987, μετατρέποντάς το από ένα καταπιεστικό βικτοριανό εσώρουχο σε ένα προκλητικό εργαλείο, εισάγοντας την ιδέα του εσωρούχου ως εξωτερικού ενδύματος.

Οι oversized τσάντες με αρκουδάκια σε πράσινο καρό που μπορούν να φορεθούν ως σακίδια πλάτης παραπέμπουν σε μια από τις πρώτες συλλογές της Westwood, την Pagan 1 spring/summer 1988, η οποία περιείχε μοτίβα με αρκούδες εμπνευσμένα από ένα λούτρινο παιχνίδι που είχε βρει η Westwood στο δρόμο.

Ο Kronthaler περιέγραψε την εμπειρία της συνεργασίας με το Palace ως «μια πολύ παιχνιδιάρικη άσκηση».

Ο Skewis της Palace πρόσθεσε: «Αυτή η συλλογή είναι μια πραγματική αντανάκλαση των κοινών μας αξιών και επιρροών, συγκεντρώνοντας δύο διαφορετικές οπτικές ενωμένες με ένα κοινό πυρήνα ανεξάρτητης σκέψης, και όλα αυτά με μια μοναδική λονδρέζικη πινελιά».

*Με πληροφορίες από: Guardian