Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Θέμα χρόνου η σύλληψη για τις χειροβομβίδες στο Κερατσίνι

Θέμα χρόνου η σύλληψη για τις χειροβομβίδες στο Κερατσίνι

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες και τονίζουν ότι σύντομα θα φτάσουν στη σύλληψη του ατόμου που έχει ταυτοποιηθεί.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για την υπόθεση με τις χειροβομβίδες στο Κερατσίνι.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητα του ενός ατόμου που ήταν αναβάτης στη μηχανή. Τον έχουν αναζητήσει στο σπίτι του και σε τοποθεσίες ατόμων του στενού του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και τον οδηγό του δικύκλου. Για το λόγο αυτό έχουν συγκεντρώσει πλούσιο υλικό από κάμερες ασφαλείας από τα σημεία που έγινε η καταδίωξη, προκειμένου να μπορέσουν να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητά του.

Γνωστός στις Αρχές

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση του Κερατσινίου είχαν… εύκολο έργο στην ταυτοποίηση του ενός ατόμου, καθώς μέσα στο τσαντάκι που ήταν οι τέσσερις χειροβομβίδες και το 38άρι περίστροφο, ήταν και η αστυνομική ταυτότητα του ενός ατόμου.

Μάλιστα, πρόκειται για άτομο που είναι γνωστό στις Αρχές, καθώς είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Ελληνική Αστυνομία για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και σωματικές βλάβες.

Έπεσε ή το έριξαν;

Η ύπαρξη της ταυτότητας του ενός ατόμου στο τσαντάκι, κάνει τους αστυνομικούς να εικάζουν ότι ίσως να μην το πέταξαν επίτηδες οι δύο άνδρες, αλλά να έπεσε κατά λάθος στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους καταδίωκαν.

Άλλωστε, όπως υπογραμμίζουν αστυνομικές πηγές, οι δύο άνδρες είχαν φροντίσει να αφαιρέσουν τις πινακίδες από τη μηχανή που οδηγούσαν, προκειμένου να μην αποκαλύψουν τα στοιχεία τους.

Οι αστυνομικοί μαζί με τις χειροβομβίδες, βρήκαν και την ταυτότητα του ενός αναβάτη της μηχανής που καταδίωκαν.

Ποιος ο τελικός προορισμός των πυρομαχικών

Παράλληλα με τις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανδρών και τη σύλληψή τους, οι αστυνομικοί ερευνούν και τον τελικό προορισμό που θα είχε ο βαρύς οπλισμός.

Σύμφωνα με όσα σημειώνουν στο in πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο άνδρες δεν είχαν σκοπό να προχωρήσουν οι ίδιοι σε κάποια ενέργεια.

«Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι λειτουργούσαν ως μεταφορείς των χειροβομβίδων και του όπλου» προσθέτουν.

Αυτό που προσπαθούν να βρουν οι αστυνομικοί, ερευνώντας και το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους, είναι το σημείο που ξεκίνησαν τη διαδρομή τους οι δύο άνδρες, που ίσως «ανοίξει» περισσότερο την έρευνα για την υπόθεση.

«Οι Αστυνομικοί προσπαθούν να καταλάβουν αν τελικά αυτά που βρίσκονταν εντός του σακιδίου θα χρησιμοποιούνταν για κάποιο χτύπημα ή αν θα πήγαιναν σε κάποιο άλλο άτομο για να χρησιμοποιηθούν και πάλι» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στο MEGA.

Όπως τόνισε η κυρία Δημογλίδου, «σημασία έχει ότι εδώ απετράπη μία ενέργεια, είτε θα γινόταν από τους δύο αναβάτες της μηχανής είτε από κάποιον τρίτο».

«Ευτυχώς δεν καταστράφηκε το υλικό, δηλαδή δεν χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε ελεγχόμενη έκρηξη, οπότε έχουμε ατόφιο το υλικό που θα μας δώσει ακόμα περισσότερο στοιχεία» συμπλήρωσε.

«Θέμα χρόνου η σύλληψη»

«Η Αστυνομία βρίσκεται σε ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβει τους δύο επιβαίνοντες στη μηχανή», υπογράμμισε ο επίτιμος πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, δείχνοντας ότι οι αστυνομικοί έχουν πλησιάσει αρκετά το άτομο που έχει ταυτοποιηθεί.

«Αυτοί πέταξαν ή τους έπεσε το τσαντάκι κατά τη διάρκεια ενός προληπτικού ελέγχου» σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης, συμπληρώνοντας ότιι οι αστυνομικοί εξετάζουν αν το συγκεκριμένο άτομο εμπλέκεται με μπράβους της νύχτας.

«Εκεί κοντά διαμένει κάποιος ο οποίος είναι άνθρωπος της νύχτας, μήπως αυτό το υλικό πήγαιναν να το διανείμουν εκεί. Αυτό θα το δείξουν οι έρευνες. Είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί ο κάτοχος της ταυτότητας και κατόπιν να ταυτοποιηθεί και το άλλο πρόσωπο» πρόσθεσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Only in

Οι 5 πιο ανατριχιαστικές δολοφονίες που παρέμειναν άλυτες – Από τη «Μαύρη Ντάλια» έως τον Zodiac

Πολλοί από τους διαβόητους δολοφόνους που έμειναν στην ιστορία έχουν συλληφθεί, ωστόσο κάποιες φρικιαστικές υποθέσεις εξακολουθούν να παραμένουν άλυτες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024