Βαρύ είναι το κλίμα στη Θεσσαλία για την κυβέρνηση έναν χρόνο από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel». Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε απέναντι από εξοργισμένους πλημμυροπαθείς στον Παλαμά Καρδίτσας επισκεπτόμενος το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης περίπου 500 άτομα γέμισαν από νωρίς τον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας ωστόσο οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε λίγα λεπτά έστησαν φραγμό και περιόρισαν τους διαδηλωτές στο προαύλιο της εκκλησίας.

500 άτομα γέμισαν από νωρίς τον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας με την αστυνομία να περιορίζει το πλήθος στο προαύλιο της εκκλησίας

Η οργή και η αγανάκτηση που επικρατεί φάνηκε από τις φωνές του συγκεντρωμένου πλήθους.

Σε αστυνομικό κλοιό οι διαδηλωτές


Οργή και φραγμός από την αστυνομία

«Αν είσαι πρωθυπουργός όλης της Ελλάδας, να έρθεις να μιλήσεις σε αυτούς τους ανθρώπους. Έλα να μιλήσεις μαζί μας» ακούστηκε από τους εξαγριωμένους πολίτες. «Δεν έχουμε ζωή, δεν έχουμε εισόδημα, ντροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία του Μητσοτάκη» έλεγαν με οργή.

Διαμαρτυρία κατοίκων και φορέων κατά την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία

Λίγα μέτρα πιο μακριά αγρότες από την Καρδίτσα έβγαλαν έξω τα τρακτέρ πάνω στα οποία τοποθέτησαν δεσμίδες από άχυρα. Και σε αυτό το «μέτωπο» η ΕΛΑΣ απάντησε με φραγμό με κλούβα και διμοιρίες των ΜΑΤ, με τους πλημμυροπαθείς να κάνουν λόγο για ημίμετρα, πρόχειρες παρεμβάσεις και εκφράζουν φόβους ότι σε νέα πλημμύρα θα καταστραφούν και πάλι.

Στη Φαρκαδόνα το πρωί της Δευτέρας

Πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία η Φαρκαδόνα, μία από τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν σφοδρά από την κακοκαιρία «Daniel».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως «θέλω να έχετε μια αίσθηση του συνόλου των πόρων που δαπανούμε και θα δαπανήσουμε για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας. Μιλάμε για 3 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία μοιράζονται, πολύ χοντρικά, σε περίπου 1,5 δισ. σε στήριξη και αποκατάσταση, κρατική αρωγή, ΕΛΓΑ, στεγαστικά, στήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ακόμα στα μεγάλα έργα υποδομής που δρομολογούνται από το υπουργείο Οικονομικών».