Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
47ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: 211 ταινίες από 39 χώρες

47ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: 211 ταινίες από 39 χώρες

Ανοίγει τις πύλες του από 2 έως 8 Σεπτεμβρίου.

Με το σύνθημα «Όλα είναι Δράμα!» ανοίγει τις πύλες του το φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 211 ταινίες από 39 χώρες. Από αυτές, 148 μικρού μήκους ταινίες διαγωνίζονται στα 7 διαγωνιστικά τμήματα του DISFF, ενώ 63 προβάλλονται στα φετινά αφιερώματα.

Με πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες

Το Φεστιβάλ Δράμας θα προβάλλει συνολικά 62 ελληνικές ταινίες στα διαγωνιστικά του τμήματα, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε εθνική και παγκόσμια πρεμιέρα.

Σπουδαστικές ταινίες, short film hub, networking, pitching, green films, animation, ταινίες για παιδιά, ταινίες από παιδιά και Cinematherapy για όλους, υπόσχονται ένα αξέχαστο επταήμερο και μία ξέφρενη κινηματογραφική νεανική γιορτή.

To poster του φεστιβάλ

Τα αφιερώματα

Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αφιέρωμα στη Φρίντα Λιάππα και τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη και μάστερκλας του Γιώργου Μαυροψαρίδη.

Και φέτος, οι δύο (2) ταινίες που θα αποσπάσουν τις κορυφαίες διακρίσεις στο Εθνικό αλλά και το Διεθνές Διαγωνιστικό του τμήμα, θα εξασφαλίσουν αυτόματα το πολυπόθητο “εισιτήριο” για τη συμμετοχή στη διαδικασία των Όσκαρ®.

Το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα και το Διεθνές Διαγωνιστικό πλαισιώνονται για άλλη μία χρονιά από το Διεθνές Σπουδαστικό και το Εθνικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα.

Παράλληλα, συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία τα διαγωνιστικά προγράμματα  Διεθνές Animation, Short & Green, και KIDDO με ταινίες για παιδιά και από παιδιά, αλλά και το Short Film Hub που φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία –με ακόμα πιο ενδυναμωμένη την παρουσία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Δεν θα μπορούσε να λείπει το καινοτόμο πρόγραμμα Cinematherapy.

Φέτος το DISFF με χαρά παρουσιάζει, σε ειδικό αφιέρωμα, τις φοιτητικές ταινίες που δημιουργήθηκαν κατά τα τρία πρώτα εξάμηνα της Κινηματογραφικής Σχολής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με εξ’ αποστάσεως μαθήματα και δια ζώσης εργαστήρια στην πόλη της Δράμας.

Ταινίες προσβάσιμες με ελεύθερη είσοδο

Η φετινή διοργάνωση, η πέμπτη με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιάννη Σακαρίδη, θα πραγματοποιηθεί, ταυτόχρονα, και σε φυσικούς χώρους και online. Μέσα από την πλατφόρμα https://www.dramafilmfestival.gr/online-festival/ οι ταινίες θα είναι προσβάσιμες, με ελεύθερη είσοδο, σε όλη την Ελλάδα.

Οι χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ

Το 47ο DISFF θα διεξαχθεί στον κινηματογράφο Ολύμπια και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας (Αίθουσα Αντώνης Παπαδόπουλος), στο θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρος, στον κήπο του πολιτιστικού χώρου ΚΥΚΛΩΨ, στο καφέ-πολυχώρο Ελευθερία (συμβολή των οδών Βενιζέλου και Κουντουριώτου), ενώ φέτος εγκαινιάζει έναν ακόμα φεστιβαλικό χώρο: το Γυμνάσιο Αρρένων Δράμας.

Πρόκειται για ένα  εμβληματικό κτήριο του 1928, στο τέρμα της οδού Μητρ. Χρυσοστόμου, το οποίο αναβαθμίστηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Raycap και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας  ΚΥΚΛΩΨ.

Animation

Το επίσημο spot του 47ου DISFF

Με κεντρικό σύνθημα Όλα είναι Δράμα / All is Drama, το φετινό spot παρουσιάζεται σε 10 εκδοχές, με αναφορές σε όλα τα διαγωνιστικά τμήματα, που στο σύνολό τους αποτελούν την ολότητα και την ταυτότητα του Φεστιβάλ.

Ανακαλύψτε τις 10 εκδοχές του spot στην παρακάτω playlist:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLEqZG7n2JSQLCmglamKbJrGNaHHZnJEG5

Η πλατφόρμα του φεστιβάλ

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το 47ο DISFF οnline, θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα του φεστιβάλ https://www.dramafilmfestival.gr/online-festival/ (θα οδηγούνται εκεί και μέσω της ιστοσελίδας https://www.dramafilmfestival.gr από τον σύνδεσμο online festival)  και να ακολουθήσουν τις οδηγίες.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες από τις 2 Σεπτεμβρίου (10 μ.μ.).

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλο το online περιεχόμενο του Φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει τα 7 διαγωνιστικά τμήματα καθώς και το αφιέρωμα στις φοιτητικές ταινίες της Σχολής Κινηματογράφου του ΕΑΠ.

Oι ταινίες θα παραμείνουν διαθέσιμες στην πλατφόρμα μέχρι και τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου.

Το ελληνικό διαγωνιστικό

Στο Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, με head programmer τον Γιάννη Σακαρίδη, συμμετέχουν 27 ταινίες. Θα βρείτε τη λίστα εδώ:

https://www.dramafilmfestival.gr/festival/greek-competition/

Στις ταινίες πρωταγωνιστoύν ή εμφανίζονται σε μικρότερους ρόλους, δεκάδες γνωστοί ηθοποιοί. Eνδεικτικά αναφέρουμε τους: Αλέξανδρο Λογοθέτη, Μυρτώ Αλικάκη, Εύη Σαουλίδου, Γιώργο Κατσή, Υβόννη Μαλτέζου, Ναταλία Τσαλίκη, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Νίκο Γεωργάκη, Τάκη Σακελλαρίου, Φλομαρία Παπαδάκη, Χρήστο Πασσαλή, Παύλο Ιορδανόπουλο, Νικολάκη Ζεγκίνογλου, Αργύρη Πανταζάρα, Γιάννη Παπαδόπουλο, Μαρία Σκουλά, Δώρα Μασκλαβάνου, Μισέλ Βάλεϊ, Τόνια Σωτηροπούλου,  Σταύρο Τσουμάνη, Μαρία Φιλίνη, Ζωή Σιγαλού και πολλά νέα ταλαντούχα πρόσωπα.

Θα δούμε ακόμα, σε βασικούς ρόλους που θα συζητηθούν, την ηθοποιό και τρανς μοντέλο Κωνσταντίνα Λία, τον ράπερ NOVEL και τη ράπερ MIRA.

Τα άλλα 6 διαγωνιστικά προγράμματα

Στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ https://www.dramafilmfestival.gr θα βρείτε όλες τις ταινίες που συμμετέχουν στα  διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ.

Ακολουθούν τα λινκ για κάθε ένα από αυτά:

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

https://www.dramafilmfestival.gr/festival/international-competition/

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ

https://www.dramafilmfestival.gr/festival/international-student-competition/

ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ

https://www.dramafilmfestival.gr/national-student-competition/

SHORT AND GREEN

https://www.dramafilmfestival.gr/short-and-green/

ΔΙΕΘΝΕΣ ANIMATION

https://www.dramafilmfestival.gr/animation/

KIDDO

https://www.dramafilmfestival.gr/festival/kiddo/

Only in

Οι 5 πιο ανατριχιαστικές δολοφονίες που παρέμειναν άλυτες – Από τη «Μαύρη Ντάλια» έως τον Zodiac

Πολλοί από τους διαβόητους δολοφόνους που έμειναν στην ιστορία έχουν συλληφθεί, ωστόσο κάποιες φρικιαστικές υποθέσεις εξακολουθούν να παραμένουν άλυτες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024