Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εγκλήματα: Οι 5 πιο ανατριχιαστικές υποθέσεις δολοφονιών που παραμένουν ανεξιχνίαστες

Εγκλήματα: Οι 5 πιο ανατριχιαστικές υποθέσεις δολοφονιών που παραμένουν ανεξιχνίαστες

Πολλοί από τους διαβόητους δολοφόνους που έμειναν στην ιστορία έχουν συλληφθεί, ωστόσο κάποιες φρικιαστικές υποθέσεις εξακολουθούν να παραμένουν άλυτες.

Ορισμένοι φόνοι είναι πιο φρικιαστικοί από άλλους, ιδίως όταν πρόκειται για κατά συρροή δολοφόνους, βασανιστήρια, και ακρωτηριασμούς.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες υποθέσεις δολοφονίας, οι οποίες όσο και να σόκαραν το κοινό, παραμένουν άλυτες έως σήμερα.

Η ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη εξακολουθεί να στοιχειώνει τα σοκάκια του Whitechapel της Αγγλίας

Οι παρακάτω υποθέσεις φόνων και βίαιων εγκλημάτων είναι παράξενες, ανατριχιαστικές και δεν έχουν το τέλος που θα περιμέναμε.

Ο «Zodiac killer»

Ο Zodiac είναι ένας από τους πιο διαβόητους και άφαντους κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία. Δραστηριοποιήθηκε στη Βόρεια Καλιφόρνια από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και ισχυρίστηκε ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον 37 ανθρώπους, αν και μόνο επτά έχουν επιβεβαιωθεί.

Ο Zodiac πυροβολούσε και μαχαίρωνε ζευγάρια που κάθονταν παρκαρισμένα σε λεωφόρους ερωτευμένων στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Ο ίδιος άνδρας έστελνε στη συνέχεια κρυπτογραφήματα και κρυπτογραφίες στον Τύπο και την αστυνομία, υπογράφοντας ότι είναι ο Zodiac.

Η ταυτότητα του Zodiac Killer παραμένει άγνωστη παρά τους πολλούς υπόπτους και τις θεωρίες που διατυπώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Έχει εμπνεύσει πολλά βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ, podcasts και τηλεοπτικές εκπομπές που προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριό του.

Η υπόθεση της JonBenét Ramsey

Κανένας ύποπτος δεν συνελήφθη ποτέ για τη δολοφονία της JonBenét Ramsey, μιας εξάχρονης νικήτριας καλλιστείων που βρέθηκε νεκρή στο υπόγειο του σπιτιού της στο Κολοράντο στις 26 Δεκεμβρίου 1996.

Νωρίς εκείνο το πρωί η μητέρα της JonBenét, Patsy, είχε καλέσει το 100 και δήλωσε ότι η κόρη της αγνοούνταν και ότι βρέθηκε ένα σημείωμα λύτρων που απαιτούσε 118.000 δολάρια για την επιστροφή της.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, η οικογένεια και η αστυνομία ανακάλυψαν ότι η JonBenét δεν είχε φύγει ποτέ από το σπίτι. Όταν κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη έρευνα στο σπίτι, ο πατέρας της, ο Τζον, βρήκε το πτώμα της στο υπόγειο.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν αργότερα ότι η JonBenét είχε επίσης κακοποιηθεί σεξουαλικά. Σήμερα, το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο κυρίως λόγω της αδέξιας έρευνας που έγινε.

Η «Μαύρη Ντάλια»

Η εμβληματική εικόνα της Ελίζαμπεθ Σορτ έχει μείνει για πάντα στην ιστορία του αληθινού εγκλήματος. Η δολοφονία της υπήρξε μια από τις πιο πολυδιαφημισμένες και διερευνημένες του περασμένου αιώνα.

Το σώμα της ήταν ακρωτηριασμένο ενώ είχε κοπεί στα δύο από τη μέση.

Η υπόθεση προκάλεσε αμέσως αίσθηση. Σύντομα η Σορτ πήρε το παρατσούκλι «Μαύρη Ντάλια» – αναφερόμενη στην υποτιθέμενη προτίμησή της για τα διάφανα μαύρα φορέματα και στην ταινία νουάρ του 1946 «Η Μπλε Ντάλια», η οποία παρουσίαζε τη δολοφονία μιας άπιστης νοικοκυράς.

Τα γράμματα που έστειλε ο φερόμενος ως δολοφόνος στην αστυνομία επιδείνωσαν τη φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης.

Η δολοφονία της «Μαύρης Ντάλιας» παραμένει μέχρι σήμερα βασικό στοιχείο του κόσμου των αληθινών εγκλημάτων, με πολλά βιβλία, ταινίες και μυθιστορηματικές αφηγήσεις που εξερευνούν την ιστορία.

Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Ίσως είναι ο πιο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος όλων των εποχών. Η ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη εξακολουθεί να στοιχειώνει τα σοκάκια του Whitechapel της Αγγλίας μέχρι σήμερα.

Το 1888, ένας άγνωστος δράστης αφαίρεσε βάναυσα τη ζωή πέντε εργαζομένων στο σεξ στο Λονδίνο, μαχαιρώνοντας και ακρωτηριάζοντας τις καθώς περπατούσαν στους δρόμους. Ο δράστης στη συνέχεια χλεύασε τον Τύπο και την αστυνομία, στέλνοντας μάλιστα σε μια τοπική εφημερίδα το νεφρό του θύματος.

Ακόμη και 130 χρόνια μετά τα εγκλήματα, η πραγματική ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη παραμένει άγνωστη.

Η υπόθεση της Tara Calico

Η Tara Calico ήταν μια 19χρονη φοιτήτρια που εξαφανίστηκε ενώ έκανε ποδήλατο κοντά στο σπίτι της στο Belen του Νέου Μεξικού στις 20 Σεπτεμβρίου 1988. Δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι της και το ποδήλατο και το κασετόφωνό της δεν βρέθηκαν ποτέ.

Ένα χρόνο αργότερα, μια φωτογραφία Polaroid μιας νεαρής γυναίκας και ενός αγοριού, και οι δύο δεμένοι και φιμωμένοι, βρέθηκε σε ένα πάρκινγκ στη Φλόριντα.

Η γυναίκα έμοιαζε με την Τάρα και η μητέρα της πίστευε ότι ήταν αυτή. Το αγόρι θεωρήθηκε ότι ήταν ο Michael Henley, ένα άλλο αγνοούμενο παιδί από το Νέο Μεξικό, αλλά αργότερα βρέθηκε νεκρό στα βουνά.

Η υπόθεση παραμένει άλυτη μέχρι σήμερα.

Only in

Αεροπλάνο: Τελικά, πόσο ασφαλές είναι να πετάμε;

Φέτος έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά με αεροπλάνο, προκαλώντας ανασφάλεια τουλάχιστον σε όσους βάζουν κάτω νούμερα και συγκρίνουν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024