Η διαμονή στο φοιτητικό σπίτι σου θα αποτελέσει μία από τις πιο όμορφες και αλησμόνητες περιόδους στην ζωή σου. Πρόκειται για το πρώτο σου σπίτι ως ενήλικας, το οποίο φυσικά καλείσαι να διαμορφώσεις και να επιπλώσεις ώστε να είναι λειτουργικό και να αποπνέει την αισθητική που εσύ επιθυμείς.

Ενώ η καλή τοποθεσία, η εύκολη πρόσβαση στην σχολή σου και το ιδανικό μέγεθος αποτελούν μερικά από τα πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου όταν το διαλέγεις, η αλήθεια είναι ότι ένα φοιτητικό σπίτι θέλει αρκετά πράγματα για να ολοκληρωθεί.

Τι χρειάζεται το φοιτητικό σπίτι

Ενώ δεν χρειάζεται να έχεις στο φοιτητικό σου σπίτι όλα όσα είχες στο πατρικό, τα έπιπλα, οι συσκευές και τα αντικείμενα που σίγουρα θα χρειαστείς περιλαμβάνουν:

Κουζίνα

Ξεκινάμε από την κουζίνα και συγκεκριμένα από τα πιάτα, που κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσεις από τις πρώτες κιόλας μέρες. Σκέψου μπολ, ρηχά πιάτα αλλά και πιάτα για σούπες. Διάλεξε τα σχέδια και τα χρώματα που ταιριάζουν στο στυλ σου, θυμήσου όμως να είναι ανθεκτικά.

Στην συνέχεια θα χρειαστείς μαχαιροπήρουνα, μαχαίρια, κουτάλια και πιρούνια, μικρά και μεγάλα αλλά και ένα πάγκο κοπής, στο μέγεθος που σε βολεύει για να κόβεις με άνεση τα υλικά σου όταν δεν τρως απέξω.

Οι μικροσυσκευές πρωινού και σνακ, όπως η τοστιέρα και ο βραστήρας, θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες για σχεδόν κάθε στιγμή της ημέρας ενώ εξίσου λειτουργικές είναι και οι συσκευές μαγειρέματος, όπως ο φούρνος μικροκυμάτων και τα φουρνάκια ρομπότ για να έχεις έτοιμο το φαγητό σου δίχως κόπο και γρήγορα.

Φυσικά, από την κουζίνα σου δεν γίνεται λείπει μια μηχανή espresso ή καφετιέρα φίλτρου ή φραπεδιέρα για να απολαμβάνεις κάθε πρωί τον καφέ σου από την άνεση του σπιτιού σου, πριν φύγεις για μάθημα.

Κατσαρόλες, τηγάνια, σπάτουλες και τάπερ αλλά και ποτήρια νερού και καφέ συγκαταλέγονται στα απαραίτητα. Για την κουζίνα σου θα χρειαστείς λευκές συσκευές, ψυγείο και κουζίνα – φούρνο.

Μπάνιο

Λευκές συσκευές θα χρειαστείς και για το μπάνιο σου, όπως το πλυντήριο ρούχων. Στα απαραίτητα για το μπάνιο συγκαταλέγονται επίσης ένα κιτ πρώτων βοηθειών, πετσέτες μπάνιου ή μπουρνούζι, χαλάκι και κουρτίνα για το ντους και ένα καλάθι για να χωρίζεις τα άπλυτά σου.

Επιπλέον θα χρειαστείς ένα πιγκάλ και ένα καλαθάκι για τα σκουπίδια.

Σαλόνι

Τα φοιτητικά σπίτια είναι συνήθως μικρά, οπότε είναι πολύ πιθανό το σαλόνι να λειτουργεί και ως υπνοδωμάτιο, ειδικά εάν προμηθευτείς έναν καναπέ που θα μετατρέπεται εύκολα σε κρεβάτι.

Θα χρειαστείς ένα τραπεζάκι σαλονιού, όπου θα μπορείς να ακουμπάς το φωτιστικό σου, τα βιβλία σου και ό,τι άλλο θέλεις ενώ εάν έχεις χώρο, ένα γραφείο μαζί μια εργονομική καρέκλα γραφείου θα αποτελέσει την τέλεια γωνία για να διαβάζεις και να περνάς κάθε μάθημα στην εξεταστική.

Οι συσκευές καθαρισμού είναι απαραίτητες για κάθε χώρο του σπιτιού, προκειμένου το φοιτητικό σου σπίτι να «τρίζει» από καθαριότητα. Μια ηλεκτρική σκούπα θα σε βοηθά να απομακρύνεις σκόνη και ρύπους από το δάπεδο στην στιγμή ενώ ένα σκουπάκι χειρός θα σε βοηθά να καθαρίζεις ψίχουλα και σκόνες από ένα τραπέζι, το γραφείο ή ακόμα και μεγαλύτερες επιφάνειες, όπως ο καναπές.

Θα βρεις όλα όσα αναζητάς για να εξοπλίσεις το φοιτητικό σου σπίτι και ακόμα περισσότερα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR ενώ θα τα παραλάβεις εύκολα, στην πόρτα σου, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεσαι.

Μάλιστα θα τα παραλάβεις όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.