Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Sabrina Carpenter: Η ρουτίνα ευεξίας της είναι πολύ demure

Sabrina Carpenter: Η ρουτίνα ευεξίας της είναι πολύ demure

Όσα κάνει η νεαρή pop star, Sabrina Carpenter μέσα στη μέρα της.

Aυτό το καλοκαίρι ήταν ξεκάθαρα το αγαπημένο της Sabrina Carpenter: κυκλοφόρησε το καινούριο άλμπουμ της Short n’ Sweet, τα χαρακτηριστικά μαλλιά της είναι trend και το εξαιρετικά στιλ της αποτελεί πρότυπο για πολλές κοπέλες. Η νεαρή pop star είναι το νέο it-girl και διαδέχεται τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Ποια είναι, όμως, η ρουτίνα ευεξίας της; Φήμες λένε ότι είναι… “very demure, very mindful”.

Ξεκινάει τη μέρα της δείχνοντας ευγνωμοσύνη για ό,τι έχει

Είτε ασχολείται με τη μουσική και ξυπνάει χαλαρά γύρω στις 9 ή 10 το πρωί είτε βρίσκεται στο studio πριν καν βγει ο ήλιος, η Sabrina Carpenter κάθε πρωί απαριθμεί όλα τα πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμων, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει τη μέρα της με θετική διάθεση.

Μια μελέτη στο Academy of Management Journal έδειξε ότι η πρωινή σας διάθεση επηρεάζει ολόκληρη την ημέρα σας: οι συμμετέχοντες που ξεκινούσαν κάθε μέρα χαρούμενοι ή ήρεμοι, συνήθως παρέμεναν έτσι όλη την ημέρα, ενώ εκείνοι που άρχιζαν την ημέρα τους με κακή διάθεση συνήθως ένιωθαν ακόμα χειρότερα στο τέλος της μέρας.

Έτσι, μια πρωινή εξάσκηση ευγνωμοσύνης, είτε είναι να λέτε μια επιβεβαίωση φωναχτά είτε από μέσα σας (για παράδειγμα «Είμαι τόσο ευγνώμων για το Χ πράγμα») ή να κάνετε journaling, για να καταγράψετε πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες, όπως κάνει και η Sabrina Carpenter, μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία σας.

Πάντα βρίσκει χρόνο για την αυτοφροντίδα της

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμά της, η pop star πάντα βρίσκει χρόνο για self-care, για να βελτιώσει τη διάθεσή της. Όταν είναι πραγματικά απασχολημένη, αυτή η αυτοφροντίδα μοιάζει με μια καλή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. «Η περιποίηση της επιδερμίδας μου είναι ο χρόνος που αφιερώνω στον εαυτό μου και αυτό ενισχύει τη διάθεσή μου. Κάθε φορά που το κάνω, αισθάνομαι αμέσως πολύ καλύτερα και αυτό με κάνει να νιώθω λίγο πιο συγκεντρωμένη» ανέφερε σε μια συνέντευξή της.

Η Sabrina Carpenter μοιράστηκε επίσης ότι θεωρεί τα τακτικά μπάνια και τη μουσική σημαντικά «εργαλεία» που τονώνουν τη διάθεση. «Το να γράφω μουσική ήταν και είναι το δικό μου selfcare τελετουργικό. Αν είμαι μόνη στο σπίτι και είμαι πολύ αγχωμένη, θα παίζω στο πιάνο μου για ώρες» πρόσθεσε η ίδια.

Κοιμάται χωρίς αντιπερισπασμούς

Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να βλάψει την υγεία σας, ακόμα κι αν τρώτε καλά και ασκείστε τακτικά. Και η Sabrina Carpenter το ξέρει πολύ καλά αυτό. «Μου αρέσει να πέφτω για ύπνο χωρίς αντιπερισπασμούς. Δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που παρακολούθησα μια τηλεοπτική εκπομπή. Στο τέλος της ημέρας, νιώθω ότι έχω εξαντληθεί, οπότε μου αρέσει να κοιμάμαι όσο πιο γρήγορα μπορώ» εξήγησε η ίδια.

Δεν είναι αυστηρή με τη γυμναστική

Όσον αφορά την προπόνηση, η Sabrina Carpenter δεν ακολουθεί κάποια αυστηρή ρουτίνα αλλά έχει μια πιο χαλαρή προσέγγιση. «Είμαι λίγο χαλαρή με τη γυμναστική, όχι σε καθημερινή βάση, αλλά προσπαθώ να έχω μια ισορροπία, και τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα κάνω μια πιο σκληρή προπόνηση. Θα παρακολουθήσω ένα μάθημα κάποιου είδους γυμναστικής ή θα κάνω γυμναστική στο σπίτι.» αποκάλυψε η σταρ.

Επίσης, μερικές φορές αθλείται και με τους φίλους της για να περάσει πιο ευχάριστα η ώρα. «Θα πάω στο μάθημα Pilates μερικές φορές με τους φίλους μου. Μου αρέσει να γυμνάζομαι με παρέα, γιατί με κάνει να νιώθω ότι δεν ασκούμαι εκείνη τη στιγμή» πρόσθεσε η ίδια.

Οι μελέτες συμφωνούν: μία έρευνα του 2022 απέδειξε ότι η γυμναστική με έναν φίλο/η σάς δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να αθληθείτε απ’ ό,τι όταν είστε μόνοι/ες σας. Το να έχετε έναν gym buddy σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να βαρεθείτε και να τα παρατήσετε κι έτσι θα πιέσετε τον εαυτό σας να προσπαθήσει περισσότερο.

Απέχει από τα social media

Ενώ έχει πάνω από 39 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram και 26 εκατομμύρια στο TikTok, η Sabrina Carpenter γνωρίζει την αξία του να θέτει όρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο Flaunt, μοιράστηκε την άποψή της για τα social media και τις επιπτώσεις τους στην ψυχική υγεία: «Νομίζω ότι όλοι φτάνουν σε εκείνο το σημείο όπου θέλουν να κάνουν κάτι άλλο πέρα από το να σκρολάρουν στο TikTok. Δε συνειδητοποιούμε πόσο εξαρτιόμαστε από τα social media και πόσο πολύ τα χρησιμοποιούμε. Βλέπουμε πράγματα που δε μας ενδιαφέρουν, αλλά εμφανίζονται μπροστά μας συνεχώς. Αλλά νομίζω ότι το καλύτερο πράγμα για μένα, μερικές φορές, είναι να κάνω μια παύση από αυτά».

Πηγή: VITA

Only in

«Εκτελέστε τους πριν τους απελευθερώσουν» - Άλλαξε το πρωτόκολλο της Χαμάς για τους ομήρους

Ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος Τύπου του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης, δήλωσε πως υπάρχει μια βασική αλλαγή πρωτοκόλλου και πλέον οι όμηροι εκτελούνται, αν επίκειται επιχείρηση διάσωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024