Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εντάχθηκε στο παγκόσμιο δίκτυο φιλικών προς την τρίτη ηλικία πόλεων.

Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου​​ εγκρίθηκε η ένταξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο Δίκτυο ​​ «World​​ Health​​ Organization‘s​​ Global​​ Network​​ for​​ Age–friendly​​ Cities ​​​​ and​​ Communities» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Είχε προηγηθεί​​ από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης​​ η κατάθεση​​ της​​ αίτησης ένταξης στο Δίκτυο​​ Πόλεων Φιλικών προς τα άτομα τρίτης ηλικίας​​ στις 12/4/2024 και η αποδοχή της στις 15/7/2024.

Τα μέλη του Δικτύου, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης,  μοιράζονται και προωθούν τις αξίες και τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε μια φιλική προς την ηλικία προσέγγιση, δεσμεύονται ​​ να δημιουργήσουν ​​ περιβάλλον φιλικό προς τους ηλικιωμένους και συμφωνούν να συμμετέχουν ενεργά στο Δίκτυο.

Που συνεισφέρει το δίκτυο;

Το δίκτυο επιθυμεί να τονώσει και να δώσει τη δυνατότητα σε πόλεις και κοινότητες σε όλο τον κόσμο να γίνονται φιλικότερες προς την ηλικία καθώς :

  • εμπνέει την αλλαγή δείχνοντας τι μπορεί να γίνει και πώς μπορεί να γίνει

  • συνδέει ​​ πόλεις ​​ και κοινότητες παγκοσμίως για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών, γνώσης και εμπειρίας

  • υποστηρίζει ​​ πόλεις ​​ και κοινότητες ​​ για την εξεύρεση κατάλληλων καινοτόμων και τεκμηριωμένων ​​ λύσεων.

Τι άλλο προσφέρει

  • Πρόσβαση στην ανταλλαγή πληροφοριών με μια παγκόσμια κοινότητα

  • Υποστήριξη από ένα παγκόσμιο δίκτυο ​​ συνεργατών, επαγγελματιών, ερευνητών, ειδικών και υποστηρικτών ​​ που έχουν δεσμευτεί να προάγουν περιβάλλον φιλικό προς την ηλικία.

  • Αναγνώριση και προβολή των ​​ δραστηριοτήτων​​ του Δικτύου στον αποκλειστικό ιστότοπο του ΠΟΥ – Agefriendly, ​​​​ στον οποίο τα Μέλη μπορούν να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους, τα επιτεύγματά τους και να προωθούν τη σύνδεση στον​​ δικό τους ιστότοπο.​​

  • Ευκαιρίες για συνεργασία όπως διεθνή ερευνητικά προγράμματα, κοινές δημοσιεύσεις, δικτύωση και κοινή χρήση μεταξύ των μελών κ.λπ.