Σε ένα ουσιαστικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή προχώρησε ο Δήμος Κοζάνης, με την ανταλλαγή οικοπέδων με το Μαμάτσειο Νοσοκομείο. Η συμφωνία αυτή υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024, με την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου από τον Δήμαρχο Κοζάνης, Γιάννη Κοκκαλιάρη, και τον Διοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, Δημήτρη Σιόλιο.

Η ανταλλαγή αυτή αποτελεί μέρος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, που στοχεύει στην επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, επιτρέποντας την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών υγείας της περιοχής. Παράλληλα, ο Δήμος θα διαμορφώσει έναν κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, προσφέροντας έναν τόπο αναψυχής στους δημότες και αυξάνοντας το ισοζύγιο πρασίνου της περιοχής της Κοζάνης.

Τι συνιστά η συμφωνία των δυο πλευρών

Σύμφωνε με την πληροφόρηση από τον Δήμο Κοζάνης, η επέκταση των κτιριακών υποδομών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, σε συνδυασμό με τη δημιουργία του νέου πράσινου χώρου, αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να ενισχύσει τις δημόσιες υποδομές υγείας, εξυπηρετώντας τους πολίτες του Δήμου Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής.

Η συνεργασία αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα που αποσκοπεί στο κοινό καλό, μεταξύ φορέα της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και φορέα της δημόσιας Υγείας.