Το θέμα του Κυπριακού επανήλθε στην πρώτη γραμμή των ελληνοτουρκικών αναφορών τις τελευταίες ημέρες, μετά τη συμφωνία για προβολή της τηλεοπτικής σειράς του MEGA, «Famagusta» στην πλατφόρμα του Netflix.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η τουρκική πλευρά έκανε λόγο έκανε λόγο για «μαύρη προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής διοίκησης Νότιας Κύπρου», με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη να απαντά ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την Τουρκική Εισβολή του 1974».

«Η σειρά στέλνει πολύ σημαντικά μηνύματα. Το έχω παρακολουθήσει και στέλνονται μηνύματα για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού και τις σχέσεις ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων» συμπλήρωσε ο Κύπριος πρόεδρος.

Με τη σειρά του, στις αναφορές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι «η Ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, είναι αποτυπωμένη στην ιστορική μνήμη».

«Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο είναι ένα θέμα το οποίο δεν επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών. Η Ιστορία καταγράφει» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.