Τζέλα is back

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες η Τζέλα Δελαφράγκα είναι και πάλι από σήμερα κοντά σας, έπειτα από τη μικρή απουσία που σχεδόν μου επέβαλε ο ψυχαναλυτής και ο life coach. Πιστέψτε όμως ούτε το υπερπλεόνασμα χλιδής, ούτε τα garden parties και το πέταγμα βοτσάλων στην ακρογιαλιά παρέα με ένα Aperol Spritz και τη φροντιστική σκιά του Γκουίντο σε κάθε μου βήμα στάθηκαν ικανά να με ηρεμήσουν. Η σκέψη μου ήταν εδώ, να! δίπλα σε αυτή των υπουργών του Κυριάκου που καιγόταν η Αθήνα και συνέχισαν τις διακοπές τους και τη διασκέδασή τους, συμμετείχαν σε πάρτι σε σκάφη για να πνίξουν το πόνο τους κτλ. Αυτό αισθάνθηκε και ο Κυριάκος και δεν τους απέπεμψε. Τη σκέψη τους στο πλευρό του, αμέσως να κατηγορήσουνε τους άριστους των αρίστων και τον πρωθυπουργό.

ΕΣΥ …να προσέχεις πότε αρρωσταίνεις

Άδικες επιθέσεις δέχεται και ο Άδωνις αν το καλοσκεφτείτε. Γιατί το πρόβλημα είναι ότι όντως υπάρχει μια αναρχία και αυθαιρεσία, ο καθένας αρρωσταίνει όποτε του την καπνίσει. Χωρίς να γνωρίζει το πρόγραμμα βαρδιών και εφημεριών του νοσοκομείου που ειδικά στην επαρχία βγαίνει πάρα πολύ δύσκολα. Σχεδόν οι μισές οργανικές θέσεις γιατρών είναι κενές, και καλά να βρεις να κάνει ένα guest ένας γιατρός από άλλο νοσοκομείο του νομού ή έστω έναν ιδιώτη, αν όχι; Κλείνεις την κλινική και όποιος πάθει έμφραγμα τη λάθος μέρα πχ στην Καλαμάτα, είναι τουλάχιστον άτυχος. Ρώτησα και έμαθα γιατί έκανα ένα τουρ να έρθω λίγο σε επαφή με τον λαό, να αποκτήσω αυτή τη γείωση που λένε οι Αριστεροί. Η ρίζα όμως του προβλήματος βρίσκεται ακόμη πιο πίσω Αδωνι.. στο ότι ο Θεός δεν είναι πότης. Τα πε η Αλεξίου τα χόρεψε και η Ράπτη να πνίξει τον καημό της για την τεράστια καταστροφή στην ΒΑ Αττική. «Να ‘σουνα, Θεέ μου, πότης / να σωθεί η ανθρωπότης,/ στο μεθύσι σου απάνω /να μαχαίρωνες το Χάρο.» Ο Άδωνις θα πείτε ότι φταίει και για αυτό;

Τούτων δοθέντων και με τον κόσμο να του επιφαλάσσει «θερμή» υποδοχή στα νησιά που πήγε περιοδεία αφού όλοι θέλουν να του δώσουν συγχαρητήρια για το έργο του και να τον ευχαριστήσουν για την ξεχωριστή εμπειρία που η ζωή τους έχει μετατραπεί σε survivor, ο Άδωνις Σπυρίδων απασφάλισε.. και όποιον μιλάει για τα υπαρκτά και κρίσιμα προβλήματα του ΕΣΥ τον κάνει εχθρό. Ο ένας λέει ψέμματα, ο άλλος είναι υπερβολικός, ο τρίτος είναι αριστερός, ο τέταρτος είναι παιδί αριστερού, ο ασθενής έχασε τα λογικά του από τον πόνο και κείνη η συγγενής μάλλον θα ήταν ερωτευμένη παλιά με τον Αδωνι και επειδή την πρόδωσε με την Ευγενία του τα χει φυλαγμένα…. Τσίρκο η χώρα.

Του αγοριού απέναντι

Γνωρίζετε ότι είχα κι έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Stefanos. Είναι παιδί της τάξης μας, ψηλό, όμορφο, γοητευτικό, με σπουδές στο Αμέρικα και με διάθεση ν’ αλλάξει τα πάντα σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο. «Είμαι ο Στέφανος κι έχω κάτι να σας πω», έλεγε τέτοιες μέρες πέρυσι κι εγώ, να την πω την αμαρτία μου ερεθίστηκα –πολιτικά πάντα- από το ευγενές του θράσος κι αυτό το σκαμπρόζικο στυλ του αγοριού απέναντι. Επιτέλους, κάτι διαφορετικό τάραζε αυτή τη βαλτωμένη λίμνη της πολιτικής ζωής της χώρας που είχε χρόνια να δει τέτοια ομορφιά. Είχα αποφασίσει να δώσω ευκαιρίες στο αγόρι αυτό ώστε να ξεδιπλώσει τα ταλέντα του που ως ικανή φυσιογνωμίστρια είχα διακρίνει πάνω του, αλλά τα χέρια μου ήταν σε μεγάλο βαθμό δεμένα. Φώναζα από την αρχή για λανθασμένη προκήρυξη έκανε τα χαρτιά του.

Το έχουν φάει το παιδί της διασποράς, μέχρι και εκείνος ο μπρουτάλ ο Πολάκης, που όσο ήταν δίπλα του ένιωθα μια κάποια ασφάλεια για τον Στέφανο, θυμήθηκε ότι δεν κάνει για πρόεδρος αριστερού κόμματος και τον αμφισβητεί. Ότι μέχρι πρότινος τον μπέρδευε με τον Τσε που λέει και η ανιψιά της Γερτρούδης, που πολύ φοβάμαι ότι έχει μπλέξει με αριστερό. Ούτε τον γάμο δεν τον αφήσαν να χαρεί, που στους δικούς μας τους κύκλους με τέτοια οργάνωση και τέτοια χλιδή θα γινόταν επίτιμο μέλος σε όλα τα κλαμπ.

Τρέχουν όλοι

Και να τώρα, στην Κουμουνδούρου η κατάσταση βρίσκεται λίγο πριν από το… κοσμικό bing bang!, που είπε και η Ντιντί ενώ από το διπλανό σκάφος έφευγαν πυροτεχνήματα. Και είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να κυκλοφορούν στο πολιτικό σύμπαν τα «σωματίδια», οι συνιστώσες και οι φράξιες! Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο σαββατοκύριακο ίσως αποδειχθεί η πιο κρίσιμη συνάντηση κομματικού σώματος, μου εξηγούσαν.

Η ΔΕΘ και ο Κυριάκος

Τρέχει και ο Κυριάκος που άναψαν για τα καλά οι φωτιές στα μπατζάκια του μετά την παροιμιώδη ανικανότητα του επιτελικού του κράτους να αποδώσει στα στοιχειώδη. Κι όταν λέω στοιχειώδη αναφέρομαι στο ενδεχόμενο οι φωτιές από τα δάση να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος επειδή οι υποσχέσεις του Κυριάκου περί αποτελεσματικότητας, αλλαγής μοντέλου και κλπ. έμειναν στις υποσχέσεις. Μαθαίνω ότι ο Κυριάκος αναζητά αφήγημα τώρα ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ το επόμενο ΣΚ την ώρα που η γκρίνια εντός της ΝΔ έχει πάψει να είναι ψίθυρος. Είναι βλέπετε κι αυτές οι ρουφιάνες οι δημοσκοπήσεις που έρχεται και δένει το γλυκό. Οι εποχές του 41% τα εκατό έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και πλέον το ερώτημα είναι αν το κόμμα θα έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά και από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Είναι πολύ πιθανό δε, μετά το κάζο του επιτελικού κράτους και την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος να έρθει αντιμέτωπος με τον «Κανένα», με τον δεύτερο μάλιστα να έχει σοβαρές πιθανότητες να προηγείται του πρώτου.

Το σούσουρο πάντως υπάρχει πέριξ της πλατείας Κολωνακίου. Τον Κυριάκο κάποιοι τον περιμένουν στη γωνία. Υπενθυμίζω ότι όποτε η Δεξιά κατακρημνίστηκε από την εξουσία οι λόγοι ήταν βασικά εσωτερικής φύσης και είχαν να κάνουν με τους βαρόνους, τους δελφίνους και όσους ορέγονταν την καρέκλα του προέδρου. Λέτε να πρέπει σιγά, σιγά να πηγαίνει και ο Κυριάκος τοίχο-τοίχο;

Τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς…

Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ η εσωκομματική προεκλογική περίοδος συνεχίζεται. Αλλά ο βασικός σταθμός είναι η Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου. Κι η μεγαλοπρεπής εκδήλωση που σχεδιάζεται στο Ζάππειο. Να ξέρετε πως κι εκεί τα πράγματα είναι επίσης δύσκολα, με την διαφορά ότι οι «πασόκοι» είναι έμπειροι άνθρωποι. Κι η εικόνα που προβάλουν είναι … αφαιρετική! Κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και εκεί θα δοκιμαστεί η ενότητα του κόμματος. Διότι αν μη τι άλλο αυτές οι εκλογές σε τίποτα δεν μοιάζουν με άλλες αντίστοιχες διαδικασίες του παρελθόντος. Είναι εξαιρετικά κρίσιμες!