Τέλος στην καριέρα της και την ενασχόλησή της με τον πρωταθλητισμό βάζει στα 38 της χρόνια η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Νικόλ Κυριακοπούλου με ανάρτησή της στο instagram ανακοίνωσε την απόφασή της αυτή επισημαίνοντας ότι μετά από 22 χρόνια έχει «χορτάσει» τον πρωταθλητισμό και θα αποχωρήσει «γεμάτη» με όμορφες στιγμές από τον στίβο.

Η ανακοίνωση από τη Νικόλ Κυριακοπούλου

«22 ΧΡΟΝΙΑ…

Χρειάστηκαν να περάσουν 22 χρόνια για να «χορτάσω» τον πρωταθλητισμό.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι που τα είχε όλα και με γέμισε με αναμνήσεις… Κρατάω τις χαρές… τις επιτυχίες… χωρίς να ξεχνάω τα δύσκολα.. γιατί ότι αξίζει στη ζωή χρειάζεται θυσίες για να το αποκτήσεις.

Όλα μαζί τα αισθάνομαι ανεξίτηλα σημάδια.. σαν τατουάζ.. στο σώμα μου και τη ψυχή.. τα δικά μου παράσημα για την επόμενη μέρα.

Νιώθω ευτυχισμένη και πλήρης γιατί σε όλο αυτή τη διαδρομή ένιωθα την παρουσία σας σε κάθε στιγμή… Χωρίς εσάς όλα θα ήταν δυο φορές πιο δύσκολα».

Οι διακρίσεις για τη Νικόλ Κυριακοπούλου

Η Νικόλ Κυριακοπούλου (γεν. Αθήνα, 21 Μαρτίου 1986) είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια και 8η Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ. Κατάγεται από τον Εμμανουήλ Παππά Σερρών.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έχει συμμετάσχει 4 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012, 2016 και 2020). Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέλαβε την 8η θέση.

Το 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της IAAF (τώρα πλέον World Athletics) κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο. Την ίδια χρονιά ήταν και η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κέρδισε την σειρά των αγώνων Diamond League της IAAF στο άλμα επι κοντώ κερδίζοντας το τρόπαιο.

Το Αμερικάνικο περιοδικό Track & Field News την έχει αναδείξει 2η καλύτερη αθλήτρια σε παγκόσμιο επίπεδο το 2015 και 7η καλύτερη αθλήτρια στον κόσμο στο άλμα επί κοντώ για την δεκαετία 2010 – 2020.