Μαγική εικόνα αποτελεί το ισόπαλο 2-2 της Athens Kallithea με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Οσοι είδαν το ματς είτε δια ζώσης, είτε από την τηλεόραση, αντιλήφθηκαν την ολοκληρωτική επικράτηση της νεοφώτιστης ομάδας έναντι των «πρασίνων», κάτι που αποτυπώνεται και στα στατιστικά του αγώνα, είτε της Super League με 22 τελικές για την Καλλιθέα, είτε στην Cosmote με 26!.

Ούτε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου να έπαιζε το «τριφύλλι» δεν θα ένιωθε τόσο πολιορκημένη την εστία του από την αντίπαλη ομάδα, η οποία εάν είχε μεγαλύτερη εμπειρία, σίγουρα ο δείκτης του σκορ θα ήταν διαφορετικός.

Από το βράδυ της Κυριακής, οι φίλοι του Παναθηναϊκού και όχι μόνο, αναζητούν να δουν τι έφταιξε και η αγαπημένη τους ομάδα, παρουσίασε μέσα σε τρεις ημέρες μία τόσο διαφορετική εικόνα, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στη Λανς.

Ωστόσο, ο φετινός Παναθηναϊκός δεν είναι αυτός που παρουσιάστηκε στον τελευταίο αγώνα με τους Γάλλους, αλλά αυτός που έχασε εντός από τον Αστέρα Τρίπολης, επιβλήθηκε δύσκολα του Λεβαδειακού , γλύτωσε στο τέλος την ήττα από την ομάδα της Καλλιθέας και πλέον είναι στο -5 από την κορυφή, μόλις τρεις αγωνιστικές μετά την έναρξη της Super League.

Με μία ψύχραιμη ματιά, αντιλαμβάνεσαι ότι η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, υποφέρει ξεκάθαρα από έλλειμα φυσικής κατάστασης. Στην πλειοψηφία των επιθέσεων, οι ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας είχαν αριθμητική υπεροχή, είτε στην κόντρα, είτε στα ίσια και είναι αναρίθμητα τα τετ-α-τετ με τον Ντραγκόφσκι και χωρίς την παρουσία παίκτη του «τριφυλλιού».

Και μπορεί κάποιοι Μουντιαλικοί παίκτες όπως ο Τσέριν και ο Μλαντένοβιτς, να έχουν την δικαιολογία της έλλειψης φρεσκάδας λόγω του φορτωμένου καλοκαιριού, αλλά ο Κώτσιρας δεν μπορεί να προφασιστεί το ίδιο.

Οι «πράσινοι» πήγαιναν σε δεύτερο χρόνο πάνω στη μπάλα, περιορίστηκαν στα αναγκαία τρεξίματα και έδειχναν ξεκάθαρα ότι υπάρχει θέμα με τη φυσική κατάσταση.

Ισως να φταίει η δυνατή προετοιμασία, ίσως ο Ντιέγκο Αλόνσο να θέλει την ομάδα να παρουσιαστεί πιο έτοιμη κάποια στιγμή στο μέλλον και όχι τώρα, αλλά σε κάθε περίπτωση, η εικόνα στο «Απόστολος Νικολαϊδης» ήταν αποκαρδιωτική και φυσικά δεν συνάδει με ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και στο εξωτερικό, πολύ πιο δύσκολα από ότι μέχρι τώρα. Στην 4η αγωνιστική ο ήδη φορμαρισμένος ΠΑΟΚ τον περιμένει στην Τούμπα, σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά.

Κυρίως θα ξεκαθαρίσει στα μάτια των οπαδών, ποιο είναι το πρόβλημα της ομάδας. O Nτιέγκο Αλόνσο μιλώντας μετά το απογοητευτικό 2-2, είπε ότι γνωρίζει τι φταίει, χωρίς να το αποκαλύψει και δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα δουλέψει επάνω σε αυτό. Άλλωστε αυτός είναι που δέχεται την πίεση η οποία θα μεγαλώνει όσο δεν υπάρχει αισθητή βελτίωση.

Θεωρητικά ο Παναθηναϊκός είναι ενισχυμένος μεταγραφικά σε σχέση με την περσινή χρονιά και πολλές δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Οι οργανωμένοι ασκούν έντονη κριτική στη διοίκηση και ο Ουρουγουανός πρέπει να δείξει αποτελέσματα.

Λόγω Ευρώπης εξοικονόμησε κάποιο χρόνο, αλλά δεν είναι απεριόριστος, ειδικά όταν το τελευταίο πρωτάθλημα ήταν στο μακρινό 2010, δηλαδή 14 ολόκληρα χρόνια πριν! Αν δεν υπάρχουν άμεσα αλλαγές στην εικόνα, τότε σίγουρα θα είναι ο πρώτος που θα την πλήρώσει…