Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ένα «υπερόπλο» ο Φουρνιέ στα χέρια του Μπαρτζώκα

Ένα «υπερόπλο» ο Φουρνιέ στα χέρια του Μπαρτζώκα

Ο Εβάν Φουρνιέ θα φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού και είναι πανέτοιμος για μια σούπερ χρονιά

Πως το είχε πει πριν από λίγα χρόνια ο Φουρνιέ, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιστροφής στο ευρωπαϊκό μπάσκετ; «Αν κάποια στιγμή γυρίσω στην Ευρώπη θα ήθελα να παίξω στον Ολυμπιακό. Πάντα έλεγα ότι η ατμόσφαιρα στην έδρα του Ολυμπιακού είναι η καλύτερη και αν επέστρεφα κάποια στιγμή στην Ευρώπη θα ήθελα να είναι για μια μεγάλη ομάδα σαν τον Ολυμπιακό».

Είχε ένα όνειρο λοιπόν ο Γάλλος σούπερ σταρ κι αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα ακόμα μεγάλο «μπαμ» το φετινό καλοκαίρι.

Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ είπε το ναι στην πρόταση που του έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» και ο Ολυμπιακός βάζει στο ρόστερ του ένα «πυρηνικό» όπλο, καθώς ο Φουρνιέ είναι παίκτης που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο για μια δεκαετία και πλέον στο NBA.

Όλοι άλλωστε είδαν πριν από ένα μήνα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ότι ο Φουρνιέ είναι σε εξαιρετική κατάσταση κι αυτό μετράει πολύ ενόψει μιας ιδιαίτερα απαιτητικής χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός στοχεύει στην κατάκτηση όλων των τίτλων την σεζόν που ξεκινά σε λίγες μέρες και αυτό είναι ξεκάθαρο. Γι’ αυτό άλλωστε έκανε και μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις, αποκτώντας τον Βεζένκοφ, τον Ντόρσεϊ, τον Βιλντόζα και τώρα βεβαίως τον Εβάν Φουρνιέ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στην διάθεσή του έναν παίκτη με εντυπωσιακές παραστάσεις από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, έναν παίκτη που ήθελε να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακό κι αυτό επίσης παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Με τον Φουρνιέ στο παρκέ ο Ολυμπιακός έχει έναν ηγέτη που θα κάνει την διαφορά και παράλληλα δημιουργεί ένα από τα πληρέστερα ρόστερ της φετινής Ευρωλίγκας, ίσως και το πληρέστερο.

Ο Ολυμπιακός ήθελε κι έναν παίκτη στο 2-3 που να μπορεί να πάρει την κρίσιμη φάση στα μεγάλα παιχνίδια, εκεί που η μπάλα «καίει», εκεί που κρίνονται οι τίτλοι.

Είχε ανάγκη από έναν τέτοιο παίκτη στην περιφέρεια η ομάδα του λιμανιού και τώρα με την απόκτηση του Φουρνιέ όλα είναι «οκ».

Η απόκτηση λοιπόν του Γάλλου αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι του Ολυμπιακού, καθώς ο Μπαρτζώκας μπορεί να υπολογίζει τον 32χρονο άσο και στο «δύο» αλλά και στο «τρία», ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε αγώνα και το πλάνο του προπονητή.

Οι πειραιώτες έκαναν την τελευταία κίνηση ολοκληρώνοντας το ρόστερ τους για τη νέα χρονιά και μια ματιά στο δυναμικό του Ολυμπιακού επιβεβαιώνει αυτό που προαναφέραμε.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν φέτος το πληρέστερο ρόστερ στην Ευρώπη και θέλουν να κατακτήσουν τον κορυφή σε Ευρώπη και Ελλάδα, την χρονιά που ο σύλλογος κλείνει 100 χρόνια ιστορίας.

Σε ότι αφορά τον Φίλιπ Πετρούσεφ που θα πάει δανεικός στον Ερυθρό Αστέρα, ένα είναι σίγουρο.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πιστεύει στο πρότζεκτ του Σέρβου κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από τον δανεισμό του παίκτη στην ομάδα του Βελιγραδίου.

Φουρνιέ λοιπόν στο μεγάλο λιμάνι και ο ενθουσιασμός είναι στα ύψη, με την τελευταία μεταγραφή των «ερυθρόλευκων» να προκαλεί πάταγο σε όλη την Ευρώπη.

Τα δημοσιεύματα για την απόκτηση του Γάλλου από τον Ολυμπιακό ήταν αμέτρητα και οι πειραιώτες φουλάρουν για μια χρονιά – ορόσημο στην ιστορία του συλλόγου.

Only in

Από τον Μασκ μέχρι τους Σόρος, γνωρίστε τους χρηματοδότες των αμερικανικών εκλογών

Από τον Έλον Μασκ μέχρι τους Σόρος, τραπεζίτες, επενδυτές και επιχειρηματίες της υψηλής τεχνολογίας, τα χρήματα για διαφήμιση προς τους υποψηφίους δημιουργούν δεσμεύσεις. Ποιοι είναι;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024