Πριν συμπληρωθούν δύο εβδομάδες από την ημέρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο δημιούργησε το δικό του κανάλι στο YouTube ο CR7 έχει ξεπεράσει σε έσοδα τα δύο εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη υπολογίζονται αυτή τη στιγμή από το Real Time Earnings Calculator και στηρίζονται στο γεγονός πως ο Ρονάλντο έχει ήδη αποκτήσει πάνω από 53 εκατομμύρια συνδρομητές ενώ είχε πάνω από 339 εκατομμύρια προβολές από 25 βίντεο.

Η επιτυχία του Ρονάλντο στο YouTube αποτελεί απόδειξη της δύναμης του προσωπικού του branding. Εχει δημιουργήσει προσεκτικά μια εικόνα αριστείας, σκληρής δουλειάς και πολυτέλειας η οποία έχει απήχηση σε ένα παγκόσμιο κοινό. Το κανάλι του στο YouTube αποτελεί μία συνέχεια αυτού του brand, επιτρέποντας στους φιλάθλους να συνδέονται μαζί του σε πιο προσωπικό επίπεδο.

Αυτή η σύνδεση όχι μόνο διατηρεί τους θαυμαστές αφοσιωμένους αλλά διασφαλίζει επίσης ότι το περιεχόμενο του παραμένει εξαιρετικά πολύτιμο για τους διαφημιζόμενους.

Κερδίζοντας πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ από το YouTube μόνο από διαφημίσεις δεν είναι μικρό κατόρθωμα, ειδικά για κάποιον που είναι κυρίως γνωστός για τα επιτεύγματά του σε έναν εντελώς διαφορετικό τομέα. Αυτό το ορόσημο εδραιώνει πραγματικά την αυξανόμενη σημασία των ψηφιακών πλατφορμών στις ροές εσόδων των κορυφαίων αθλητών. Ο Ρονάλντο έχει αποδείξει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τη φήμη του και να έχει οικονομική επιτυχία σε διάφορες πλατφόρμες, ενώ ταυτόχρονα εδραιώνει τη θέση του ως παγκόσμιο είδωλο.

Είναι βέβαιο πως η επιτυχία του Ρονάλντο θα εμπνεύσει κι άλλους αθλητές και influencers να εξερευνήσουν τις δυνατότητες των ψηφιακών μέσων.