Η εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο χθεσινό ντέρμπι απέναντι στην Λίβερπουλ δεν είναι και για πολλά πολλά.

Τα προβλήματα άλλωστε που βασανίζουν την ομάδα του Τεν Χαγκ φαντάζουν… αμέτρητα και το χειρότερο για τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας είναι πως δεν διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα.

Η πίεση στον  Ολλανδό είναι ασφυκτική και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η διοίκηση του συλλόγου πρέπει να αποφασίσει άμεσα την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Κι ας είναι πολύ νωρίς ακόμα, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι είμαστε μόλις στην τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Μπορεί ο Τεν Χαγκ ν’ αντιστρέψει το κλίμα, να «γυρίσει» την κατάσταση και να οδηγήσει την Γιουνάιτεντ σε καλύτερα μονοπάτια; Δύσκολα θα βρει κάποιος οπαδό της ομάδας που να πει «ναι».

Κι εδώ υπάρχει ένα μεγάλο και δυσεπίλυτο πρόβλημα για την αγγλική ομάδα κι έχει να κάνει με την επιτυχία των μεταγραφικών επιλογών του Ολλανδού.

Το χρήμα «ρέει» άφθονο από τα ταμεία του αγγλικού συλλόγου, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει την οικονομική ευχέρεια ν’ αποκτήσει όποιον παίκτη θέλει.

Θα πρέπει όμως εδώ να σταθεί κάποιος στις μεταγραφές που έχουν γίνει επί Τεν Χαγκ στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου και το ποσό που έχει συνολικά δαπανήσει η αγγλική ομάδα.

Η Γιουνάιτεντ λοιπόν έχει δώσει 730 εκατ. ευρώ για μεταγραφές από το καλοκαίρι του 2022 όταν και ο Ολλανδός τεχνικός συμφώνησε ν’ αναλάβει τα ηνία του αγγλικού συλλόγου.

Το ποσό είναι δίχως άλλο εντυπωσιακό, καθώς μέσα σε τρία χρόνια η Μάντσεστερ Γιουνάτεντ έδωσε σχεδόν 750 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό της, αλλά παραμένει μακριά από τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ.

Η πιο δαπανηρή μεταγραφή της εποχής Τεν Χαγκ είναι ο Άντονι, με την Γιουνάιτεντ να δίνει 90 εκατ. ευρώ στον Άγιαξ για να πάρει τον παίκτη.

Ο Άντονι δεν ήταν ο μοναδικός παίκτης που έχει συνεργαστεί στον Άγιαξ με τον Τεν Χαγκ και πήγε στο Ολντ Τράφορντ και γι’ αυτό πολλοί οπαδοί της Γιουνάιτεντ κατηγορούν τον Ολλανδό προπονητή για την τακτική που ακολουθεί στις μεταγραφές.

Αρκετοί μάλιστα είναι αυτοί που κάνουν χιούμορ στο διαδίκτυο, λέγοντας πως για να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο η ομάδα τους, χρειάζεται να πάρε εφτά – οκτώ ακόμα παίκτες του Άγιαξ.

Όπως και να’ χουν τα πράγματα το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον Ολλανδό προπονητή στο Ολντ Τράφορντ και η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου μοιάζει «εγκλωβισμένη». Οι εξελίξεις όμως τρέχουν, η πίεση είναι μεγάλη και τα αρνητικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της Πρέμιερ Λιγκ, προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια.

Η Γιουνάιτεντ έχασε τα δύο από τα τρία παιχνίδια της στο φετινό πρωτάθλημα και παρότι είναι ακόμα πολύ νωρίς, κανείς δεν πιστεύει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Όχι να το κατακτήσει, απλά να είναι κοντά στην κορυφή αλλά κι αυτό φαντάζει με «θαύμα» για την φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οπότε μία από τα ίδια για την ομάδα του Τεν Χαγκ.